Wat is het beste WordPress-thema? WordPress-thema’s zijn nooit perfect, maar het thema dat het dichtst bij perfectie komt, is ‘Divi‘. Waarom dat zo is en waarom dit wereldwijd het meestgebruikte thema is, ontdek je in deze review+tutorial.

Wat is Divi?

Divi is een WordPress-thema van Elegant Themes. Het staat bekend als de meest geavanceerde, moderne en best werkende visuele builder van WordPress. Ook staat het bekend om de vele kant-en-klare lay-outs die je alleen maar een beetje hoeft aan te passen. In deze review gaan we uiteraard ook de minpunten bespreken.

Voor wie per se een ander thema wil gebruiken, maar toch de visual builder-mogelijkheden van Divi wil toepassen, is er ook de Divi-plugin, waar je dezelfde prijs voor betaalt als het Divi-thema. De Divi-builder werkt echter het beste met het bijbehorende Divi-thema.

Waarom is Divi het beste wordpress-thema en welke gebreken heeft het?

In dit artikel gaan we de zwakke en sterke punten van het Divi-thema belichten.

We kijken eerst naar wat voorbeelden van Divi, daarna onderzoeken we hoe de Divi-builder werkt en hoe het eruit ziet en tot slot geven we onderaan deze pagina een eindconclusie.

Bekijk een van mijn eigen websites als simpel voorbeeld van Divi Theme

Een van mijn andere websites is een mode-blog die ik met Divi heb gemaakt: origyne.nl. Het was een middagje werk omdat ik van een kant-en-klare lay-out heb gebruikgemaakt. Ik hoefde er alleen nog mijn eigen teksten en kledingmerken in te zetten.

De website waarop je nu dit artikel leest, heb ik met een bonus-thema van Divi gemaakt, namelijk het ‘Extra-thema.’ Dit thema is meer gericht op het maken van een blog.

Ik heb zelfs nu nog lang niet alle functies van Divi gebruikt en de websites zijn nog lang niet ‘af’, maar het punt is dat ik met minimale moeite al live kon gaan met oogstrelende websites die ‘2020-ready’ zijn.

Divi leren? Bekijk mijn tutorial- en review-video over Divi

Hieronder kun je mijn video-uitleg in het Nederlands bekijken. Misschien krijg je via deze video al een beeld van het gemak van Divi.

Ik maak in de video wel de nodige opmerkingen over alle opties die dit thema aan WordPress toevoegt, waardoor je makkelijk overweldigd kunt raken. Als je daarmee kunt leven en als je daadwerkelijk met de Divi-builder aan de slag gaat, kun je ervaren dat het met afstand vloeiender, meer real-time, begrijpelijker, sneller en krachtiger is dan andere visuele builders voor WordPress, zoals Beaver of Elementor.

Divi-uitleg en hulp, goed of niet?

Hoe populairder een product is, hoe meer hulpdocumenten en hulpvideo’s erover te vinden zijn. Dat is ook van toepassing op Divi. Op Youtube en diverse community-sites is veel uitleg te vinden.

Qua hulp en support scoort Divi ook uitstekend: je kunt al je vragen aan hun support-team stellen en ze zullen je op maat gemaakte antwoorden en codes toesturen om je website te verbeteren.

Prijs & alternatieven: wat zijn goede thema’s voor minder geld?

Divi kost 249 dollar inclusief btw. Dan heb je levenslang toegang tot Divi, alle bonus-thema’s alle bonus-plugins en persoonlijke support. Ook kun je Divi per jaar aanschaffen voor een goedkopere prijs.

Daarnaast mag je jouw thema-bestanden op een onbeperkt aantal websites installeren. Er wordt je gevraagd om je inloggegevens van Elegant Themes in iedere installatie in te voeren, zodat alles ook netjes geüpdatet wordt.

Waar kun je goede alternatieven voor het Divi-thema vinden? Divi is in 9 van de 10 gevallen geschikt voor jouw behoeften, maar als je tóch op de een of andere reden niet meer dan 50 euro te besteden hebt, is het beste alternatief Themeforest! Daar heb ik namelijk het huidige thema van een van mijn andere websites (hetnlpcollege.nl) vandaan.

Waar kun je het Divi-thema krijgen?

Lees eerst hieronder het puntsgewijze eindoordeel en klik hier om meer informatie te krijgen of om te starten met het Divi WordPress Theme.

Moet jij het Divi WordPress-thema kiezen? Hieronder een puntsgewijs eindoordeel over Divi…

Laten we dit WordPress-thema schematisch beoordelen:

Gerelateerd: lees verder...