Wat zijn de beste business-podcasts van Nederland en wat zijn de beste buitenlandse podcasts over succesvol ondernemen? In dit overzicht vind je de meest inspirerende podcasts voor ondernemers en managers. Deze aanraders zijn geschikt voor zowel ervaren ondernemers als startende ondernemers die net hun bedrijf starten. Lees verder…

1. De enige professionele podcast: De BNR Podcasts

Waarom staat BNR (Business Nieuws Radio) op nummer 1 in deze lijst? Omdat het eigenlijk geen podcast – maar professionele radio is – en dat is precies de kracht van BNR. Podcasts zijn namelijk stiekem afgrijselijk – met zelfingenomen ‘goeroe’s’ die van de hak op de tak springen en nooit to the point komen.

Daarom is het professionele niveau van BNR zo’n verademing. Als het aan ons ligt, luister je nooit meer naar ‘podcasts’ en wordt BNR jouw standaard luistermateriaal. De interviewers zijn professionals, de montage is professioneel, de gasten worden to the point geleid en het belangrijkste… het gaat daadwerkelijk ergens over. Podcasts… dat is maar gepraat in het luchtledige – en dat is het grote verschil.

Hier vind je het overzicht van de BNR-podcasts.

2. Diepgang in actualiteiten: Zakendoen Met…

Dit is misschien wel het beste programma van BNR omdat het het laatste nieuws op zakelijk gebied brengt – inclusief interviews uit de praktijk. Dit programma wordt – net als alle programma’s van BNR – na de dagelijkse uitzending beschikbaar gesteld als podcast.

Bekijk hier de afleveringen van Zakendoen Met.

3. De ‘Amerkaanse versie van BNR’: De HBR Ideacast (en andere Harvard Business Review Podcasts)

Als we over de grenzen gaan kijken, dan is HBR de meest professionele partij. De Harvard Business Review is net een soort BNR: ze hebben verschillende soorten podcasts over business.

Check sowieso de Ideacast en bekijk ook de andere podcasts van HBR.

4. Voor maximale zweverigheid: Master Your Mindset

Michael Pilarczyk is zakelijk succesvol én hij belicht ook de spirituele kant van het leven. Dit is een recept dat garant staat voor verstrooide verhalen en interviews – en die ga je ook krijgen, ware het niet dat Michael Pilarczyk uitstekend kan communiceren en daadwerkelijk professionele journalistieke ervaring heeft. Hierdoor springt deze podcast alsnog naar de top van deze lijst.

Luister het niet als je er iets van wilt opsteken – maar wel als je geïnspireerd wilt worden. Dat is ook het hele punt van spiritualiteit: je moet er niks van opsteken, want dat is het domein van het beperkte verstand. Wél moet je geïnspireerd worden, want in het woordje ‘geïnspireerd’ zitten de woorden: ‘in spirit’.

Hier vind je het.

5. De Podcast-Snack van Eelco de Boer

Eelco de Boer maakt mini-podcasts. Eelco de Boer is namelijk de koning van de ‘bites’. Waardevolle stukjes ervaringen over ondernemen en productiviteit. Die noteert hij in zijn journals – naar het voorbeeld van Richard Branson – en die deelt hij onder andere in zijn podcast-snacks.

Dit is een podcast van een gewone ondernemer. Extreem waardevol, maar verstrooid. Briljante ondernemers zijn nou eenmaal verstrooid dus dat moet je als een compliment zien. Als je echter enige professionaliteit zoekt, moet je bij de top 3 van dit lijstje blijven.

Hier vind je de podcasts van Eelco.

6. Managementboeken-galore! De Business Book Podcast

Erg prettig: podcast-afleveringen die rondom een specifiek managementboek draaien. Dit is een uitstekende manier om de kern van lekker veel boeken mee te krijgen. De presentatoren zijn kundig en ervaren – je kent ze misschien van de gerenommeerde businessplatforms Goodhabitz, Sprout en MT.

Hier kun je luisteren.

7. Voor de maximale Happinez-Manifestatie-factor: Artjanna Succesverhalen

Artjanna kunnen we een warm hart toedragen, dus laat je door haar inspireren. Deze vrouw is de nieuwe Maya Angelou van de ondernemers: erg liefdevol en vreugdevol. Ze leeft wat ze ons leert – en dat doet ze met volle teugen. Neem het gemiddelde Happinez- en minstens net zo erge Flow-vrouwtje, doe het x 10 en je krijgt deze powervrouw.

Wat dat Happinez-gedoe met ondernemen te maken heeft? Wellicht wel iets… Maar schijnbaar zijn er duizenden manifestatie-meisjes in Nederland die dit als spirituele business-rocket science zien. En daar is helemaal niks mis mee. Het is briljant.

Sterker nog: was iedereen maar zoals Artjanna: uitbundig, vreugdevol en extreem positief. De ziekte van de samenleving is helaas dat dit soort podcasts ‘haters’ opleveren. Extase wordt helaas als abnormaal gezien in Nederland. Jammer, maar laat je daar niet door afleiden en luister naar Artjanna.

Beluister hier deze briljante podcast en ontvang de positieve vibes.

8. De Grant Cardone Podcast

Je kent hem vast van het 10x princpe: vertienvoudig je productiviteit, effectiviteit en omzet – in plaats van het met een paar procent te laten groeien. Heel Amerikaans, maar ontzettend stimulerend als je je bedrijf wilt laten groeien.

Check het hier.

9. De bekende blog in audio-vorm: De Frankwatching Podcast

Frankwatching kennen we van ‘die ene blog met al die gastbloggers die backlinks willen’. Dat levert vaak ongefundeerde blogartikelen op – maar dikwijls zit er ook veel waardevols in Frankwatching.

Frankwatching publiceert ook een interessante pordacst in samenwerking met Jelle Drijver (MBA, ondernemer). De onderwerpen? Alles wat je ook van de Frankwatching-blog kunt verwachten.

10. Smart Passive Income Podcast

Pat Flynn heeft de laatste jaren wereldwijd naam gemaakt als het gaat om ondernemen… en vooral: passief inkomen. Hij is in het bijzonder gespecialiseerd in investeren en vastgoed. Bij hem ben je in goede handen – maar weet wel: niet alle Amerikaanse regels zijn van toepassing in Nederland.

Hier vind je deze podcast.

11. The Tim Ferris Show

We hebben Tim Ferris in deze lijst gezet omdat hij ook op het lifestyle-aspect van business focust. En hoe kun je een goede lifestyle krijgen? Door zoveel mogelijk in je business uit te besteden. In The Tim Ferris Show interviewt hij steeds een succesvol persoon, waarna je een vereenvoudigd model van dat succes te horen krijgt.

Beluister het hier.

12. De GTD Podcast

De GTD-methodiek klinkt makkelijk maar er gaat meer achter schuil. Deze podcasts zoomen lekker in op deze bekende methodiek.

Hier vind je ze.

13. StartUp

Wil je leren van andere startups? Beluister dan StartUp.

14. Outside In

Deze podcast is zoomt vooral uit. Het gaat om strategie – niet om tactiek en operatie. Belangrijke materie dus voor de echte marketeers. Hier vind je Outside In.

15. De Tony Robbins Podcast

Tony Robbins heeft tal van bedrijven. Het is een klassieke ondernemer die tot een aantal jaar geleden niks online deed. Tegenwoordig heeft hij ook een heel interessante podcast.

16. Business Wars

Wat gebeurt er als grote bedrijven op elkaar botsen? Wat voor harde strijd wordt er gevoerd? Dat is het thema van Business Wars.

17. Online Marketing Made Easy

Dit is een echte how-to-podcast. Dat betekent: niet alleen praten over strategie, maar ook over tactiek en operatie. Hoe doe je alles precies? Beluister het hier.

Je eigen podcast maken

Uiteraard kun je ook je eigen podcast maken. In dit artikel vind je een uitgebreid stappenplan voor het maken van een podcast.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...