Wie zijn de beste conversieoptimalisatie-specialisten van Nederland? Een goede CRO werkt op basis van ervaring en instinct. Bovendien moet hij/zij te vertrouwen zijn. Wij hebben daarom de top 5 voor je op een rijtje gezet. Lees verder…

De 5 beste conversie optimalisatie specialisten (CRO’s) van Nederland

Conversie optimalisatie is een methode met als doel om meer bezoekers van je website klant te maken. Wordt jouw website regelmatig bezocht, maar ben je teleurgesteld in hoeveel daadwerkelijke klanten je aan al die bezoekers overhoudt, dan is conversie optimalisatie een uitstekende manier om daar meer uit te halen.

Onder een conversie verstaan we een bezoeker van je website die daar een actie uitvoert. En met een actie bedoelen we dan niet alleen het aanschaffen van een product, maar ook het invullen van een enquête, het opvragen van een offerte en het aanmelden voor een nieuwsbrief.

Meer omzet met een conversie optimalisatie specialist

Een conversie optimalisatie specialist neemt je website onder handen en pluist exact uit waarom bezoekers daar niet doen wat jij wilt. De diensten van deze specialist zijn dus onmisbaar als je optimaal van het aantal bezoekers dat je krijgt wilt profiteren.

Er zijn een groot aantal CRO’s die allen beweren de beste te zijn, maar die als puntje bij paaltje komt simpelweg niet presteren. Ze hebben geen relevante opleiding en geen ervaring.

Wat is een goede conversie optimalisatie specialist?

Hoe herken je uit het grote aanbod CRO’s dé specialist die jouw bedrijf uit de online onzichtbaarheid haalt? Welke specialist doet er een schepje bovenop, haalt het onderste uit de kan en weet als geen ander welke aanpak voor jouw specifieke doelgroep en niche het beste is? Een goede optimalisatie specialist moet minimaal aan de volgende punten voldoen.

 1. Iemand met de juiste opleiding
  De beste ondergrond is belangrijk en daarom is een universitaire opleiding in Marketing Management altijd een groot voordeel. CRO’s met dit diploma hebben de juiste basis om op voort te bouwen en kennen alle theorie die nodig is om een goede marketing specialist te zijn. Uiteraard is een aantal jaren ervaring daarna ook zeker een must, want iemand die net van de universiteit komt heeft de theorie nog niet voldoende in de praktijk toegepast.
 2. Iemand met een succesvol eigen bedrijf
  Praktijkervaring is het beste te toetsen aan het succes van het bedrijf van de marketing specialist in kwestie. Dat controleer je door referenties te beoordelen, door recensies te lezen van voorgaande klanten en door te kijken naar de certificeringen die zijn behaald.

De top 5 van de beste CRO’s in Nederland

Het beste vermijd je conversie optimalisatie specialisten zonder academische achtergrond en zonder eigen bedrijf. Er is dan geen garantie van kwaliteit. Met de onderstaande top 5 van conversie optimalisatie specialisten in Nederland heb je niets te vrezen.

beste cro conversie optimalisatie specialisten
 1. Amanda van der Linden
  Amanda van der Linden weet van aanpakken. Ze is een ervaren conversie optimalisatie specialist die vast bij Univé werkt en daarnaast ook freelance projecten oppakt. Ze is niet bang om een bedrijf volledig op zijn kop te zetten om maximale winsten te kunnen behalen. Amanda van der Linden is communicatief erg sterk, is recht door zee en heeft een echte doe-mentaliteit. Door data te analyseren, te experimenteren en te testen zorgt ze ervoor dat er niet alleen een verbetering in conversies plaatsvindt, maar dat deze ook blijvend is. Amanda van der Linden heeft de ervaring, het talent en de juiste aanpak en verdient daarom een eerste plaats in onze top 5.

  Wil je de onderste steen boven halen door middel van conversie optimalisatie? Dan is Amanda van der Linden de specialist die je graag voor een project of zelfs langere tijd aan je wilt binden. Nuchter, onderzoekend en oplossend vermogen zijn kwaliteiten die centraal staan bij Amanda en dat levert de gewenste resultaten op.

  Bekijk Amanda van der Linden op LinkedIn
 1. Niek van Son
  Niek van Son is zelfstandig online marketing consultant. Met een diploma Marketing Management in zijn broek van de Universiteit van Tilburg en bakken ervaring niet alleen in Nederland, maar in geheel Europa, weet Niek van Son exact wat jouw bedrijf nodig heeft om efficiënter, bekender en succesvoller te worden. Dit alles wordt uitgevoerd met het oog op de lange termijn en de nadruk op duurzame groei. Niek van Son werkt al 10 jaar als online marketeer en heeft een heel netwerk met specialisten opgebouwd waarmee hij één van de beste CRO’s is geworden in Nederland.

  Niek van Son blinkt uit in zijn vak als online marketeer, omdat hij op uitstekende wijze balans weet aan te brengen in zijn leven. Hij snapt dat lichaam en geest pas goed kunnen samenwerken als je beiden ook goed verzorgt. Sporten, eten (en drinken) en reizen geven energie die weer regelrecht in zijn werk tot uiting komt.

  Bekijk Niek van Son op LinkedIn
 1. Etienne van de Boel
  Ook al is Etienne van de Boel een freelancer, als je hem inhuurt voor conversie optimalisatie dan ziet hij zichzelf als jouw collega op afstand. Etienne begrijpt namelijk erg goed dat groei alleen samen te realiseren is en dat iedereen goed is in wat ze doen. Hij werkt volgens het T-shaped concept en hanteert een specifieke aanpak voor elke organisatie met als doel bij te dragen aan het halen van de bedrijfsdoelstellingen. Conversie optimalisatie is slechts één van de diensten die Etienne van de Boel aanbiedt en daarin heeft hij meer dan 5 jaar ervaring. Door zijn persoonlijke aanpak en maatwerk behoort Etienne van de Boel zeker thuis in deze top 5.

  Of je als bedrijf of zelfstandig ondernemer nu behoefte hebt aan SEO of marketing automation (of een marketing expertise daar tussen in), met Etienne van de Boel kan jouw bedrijf groeien. Het liefst samen, want Etienne is ervan overtuigd dat je zelfs als zelfstandig ondernemer door optimaal samen te werken, bruggen kunt slaan.

  Bekijk Etienne van de Boel op LinkedIn
 1. Multi-Marketeer Sophie van der Pluijm
  Conversie optimalisatie is één van de 6 diensten die Sophie van der Pluijm aanbiedt met haar bedrijf Pluijm Multi-Marketeer. Ze staat bekend om haar persoonlijke aanpak en dat kan ze als freelance marketeer beter nastreven. Sophie is recentelijk voor zichzelf begonnen en als freelancer levert ze kwaliteit, een op maat gemaakte aanpak en een frisse aanpak in een wereld waar dat soms ver te zoeken is. Sophie van der Pluijm maakt jouw bedrijf succesvol door je aantrekkelijker, zichtbaarder en efficiënter te maken. Haar slagzin is: a different approach to being creative. Omdat ze creatief is én de ervaring heeft, krijgt ze een respectabele vierde plek in onze top 5.

  Je zou kunnen stellen dat Sophie van der Pluijm (bijna) vanzelf in het vak van freelancer is gerold. Vanuit haar bestaande baan bij een marketingbureau bleef het enorm kriebelen om intensiever met klanten samen te werken. Door de stap ook daadwerkelijk te zetten, kan ze haar kwaliteit garanderen en voldoen aan verwachtingen.

  Bekijk Sophie van der Pluijm op LinkedIn
 1. MondoMarketing
  MondoMarketing is een beetje een vreemde eend in deze top 5, want het is geen freelance CRO, maar een digitaal marketing bureau. Conversie optimalisatie is één van de diensten die ze aanbieden en waarin ze uitblinken. Het bureau staat bij haar klanten bekend als resultaat gedreven en is met de no-nonsense aanpak al 10 jaar succesvol als marketing specialist. Het succes van deze aanpak komt ook door het feit dat MondoMarketing zich echt verdiept in de klant en de doelgroep. Aan elk project gaat een analyse van de customer journey vooraf, zodat ze doelgerichter te werk kunnen gaan. Performance driven digital marketing is hun expertise en daarom is een plek in de top 5 zeker verdiend.

  “Performance driven digital marketing”, dat is waar het om draait bij MondoMarketing. Door data te analyseren kan gericht de doelgroep benaderd worden en dit levert uiteindelijk meer klanten en dus meer omzet op.

  Bekijk MondoMarketing op LinkedIn

Dit was onze landelijke top 5 lijst. Succes met jouw conversie-optimalisatie!