Inhoud van deze pagina:

Op zoek naar de beste koffiemachine voor op kantoor?

Koffiemachines: elk kantoor heeft er één nodig. Een kantoor zonder koffiemachine zal leiden tot veel chagrijnig personeel. In de moderne tijd begint een dag op kantoor vaak om 9 uur in de ochtend en gaat deze door tot een uur of 5-6. Dat betekent: op tijd naar bent, want ’s ochtends vroeg het bed uit. Het gaat tegen de menselijke natuur in om uit bed te komen voor het licht is. Om toch wakker te worden is cafeïne nodig en cafeïne zit natuurlijk in koffie.

Onze zoektocht naar de beste koffiemachine op kantoor

Koffie is voor iedereen. De meeste volwassenen hebben koffie nodig en zijn afhankelijk van de cafeïne in koffie. Zonder hun koffie worden ze chagrijnig. Wij weten dit uit ervaring: wij zijn echte koffiedrinkers. Ook hebben wij veel ervaring met werken op kantoor. We weten als geen ander dat koffie op kantoor heel belangrijk is: niet alleen voor de cafeïne, maar ook voor de gezelligheid en het delen van gedachten. De beste koffie is natuurlijk van de beste kwaliteit.

Waarom investeren in een koffiemachine voor op kantoor?

Ieder kantoor heeft koffie nodig: koffie zorgt voor een gezonde, productieve werkomgeving. Zonder koffie zullen de koppies gaan hangen. De cafeïne houdt de geest scherp, wat vooral  belangrijk is op een 8-urige werkdag waarin soms weinig te beleven valt. Als iemand een dag lang achter een beeldscherm zit, zal dat tot vermoeienis en minder resultaten leiden dan met koffie.

Snel overzicht: Deze koffiemachines raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor veelzijdigheidDe’Longhi Magnifica S: Dit apparaat uit de Magnifica lijn van De’Longhi kan zowel espresso’s als cappuccino’s bereiden en kan worden gebruikt met zowel gemalen koffie als koffiebonen. Wat we echt waarderen is het vermogen om twee espresso’s tegelijk te zetten en het ingebouwde melkschuimsysteem. Bovendien, met instelbare temperatuur en koffiesterkte, geeft dit apparaat ons een prettige koffie-ervaring. >> Check laagste prijs
Beste compacte keuzeNespresso – Magimix – Inissia: Het meest opvallende aan de Nespresso Magimix Inissia is hoe compact het is zonder in te boeten aan functionaliteit. We vinden het geweldig hoe het in staat is om snel een kopje koffie te bereiden, in slechts 25 seconden, en het automatisch uitschakelen is een handige toevoeging. Echter, let wel op, het is vooral bedoeld voor aluminium Nespresso cups. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor design en innovatieKrups Nespresso Pixie XN304T: Wat we het meest waarderen is zijn geavanceerde functies verpakt in een compact design. Met een indrukwekkend druksysteem van 19 bar, biedt het ons heerlijke espresso’s en lungo’s in een kwestie van seconden. >> Check laagste prijs

Alvast onze nummer 1 keuze: de beste koffiemachine voor op kantoor

Hier alvast het snelle antwoord op wat ons betreft de beste koffiemachine voor op kantoor is. De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B scoort op meerdere fronten het beste. Het apparaat os een volautomatische espressomachine in het zwart en zilver. Het apparaat heeft een vermogen van 1.450 watt en zet twee krachtige, smakelijke espresso’s tegelijkertijd. O ja, inbegrepen is het De’Longhi Cappuccinosysteem waarmee je overheerlijk melkschuim kunt creëren.

Wat maakt ons geschikte koffiemachine reviewers?

Het antwoord op die vraag is simpel: wij zijn echte koffieliefhebbers. Of het nu gaat om een traditioneel kopje koffie, een bakje cappuccino of juist een kleine espresso: alle vormen van koffie gaan er goed in. Op de werkvloer gelden andere eisen voor een koffiemachine dan voor een machine thuis. Thuis mag het zetten van een overheerlijk kopje best een momentje duren. Op de werkvloer moet de koffie én zo gezet zijn én veel opties hebben én heerlijk smaken.

Hierom moet je altijd kritisch blijven op koffiemachines voor kantoor

Producenten zullen hun koffiemachines altijd zo goed mogelijk op de markt willen zetten. Dat doen ze onder meer met mooie namen, kijk maar naar het bovenstaande: “De’Longhi Magnifica”. In een koffiereclame spatten de bonen van het aroma. In de praktijk zien de bonen er toch wat alledaagser uit. Zoals met alle reclames moet je feit van fictie kunnen onderscheiden: dat houdt dat je je niet laat verleiden door mooie plaatjes, maar je verstand gebruikt.

Waarom scepsis onze eerste indruk was

Koffieapparaten bestaan al geruime tijd: steeds maar weer worden er nieuwe modellen op de markt gebracht. De koffie zou steeds “beter” en “lekkerder” worden, maar is dat wel echt zo? Een hightech machine zal er zeker voor zorgen dat de koffie sneller gezet wordt, maar dat is geen garantie dat de koffie ook beter smaakt. Koffiebonen hebben hoop en aandacht nodig.

Wat beloven koffiemakers producenten zoal? Moet je dit geloven?

De producenten van koffiemachines zullen stuk voor stuk beweren dat hun apparaat het beste apparaat is dat je online zult vinden. Dat zijn simpele verkooppraatjes: het enige dat telt is resultaat. Hierboven beschreven we al dat je feit van functie moet onderscheiden, maar hoe pak je dat precies aan? Wat zijn de beloftes van makers die je met een korrel zout moet nemen?

 • Produceert de lekkerste koffie: of iets de lekkerste koffie is, hangt voor een groot gedeelte ook af van persoonlijke smaak

 • Product is duurzaam en gaat lang mee: hoewel een koffie machine van duurzame materialen gemaakt is en in het algemeen een goed ontwerp heeft, wil dat niet zeggen dat het per se lang meegaat. Er kan altijd een productiefoutje in het toestel zitten

 • Past in elk kantoor: ja, nogal wiedes. Als je de ruimte hebt, past elke koffie machine overal. Het gaat minder om het design en meer om de vraag of het apparaat lekkere koffie produceert.

Hier moet je op letten: hier beoordelen wij koffiemachines op

Als onpartijdige reviewers zijn wij beter in staat een eerlijk beeld van de koffiemachine te schetsen dan de producenten van de machines zelf. In ons oordeel kijken wij altijd naar het volgende:

 • Prijs-kwaliteit: van een duur apparaat verwachten we ook dat dit iets “extra’s” te bieden heeft

 • Snel en effectief: een goed koffieapparaat voor kantoor kan snel lekkere kopjes koffie produceren en is gemakkelijk te hanteren zonder dat hier een handleiding voor nodig is

 • Veelzijdigheid: het is een grote pré als je met één apparaat zowel espresso’s, koffies, latte’s en cappuccino’s kunt maken.

Zo hebben wij koffiemachines voor kantoor getest: onze onderzoek data

Als wij koffiemachines beoordelen, kan je er van op aan dat we deze ook eerst zelf getest hebben. Dat betekent dat we het product zelf hebben aangeschaft en hebben uitgetest. We hebben er meer dan één kopje koffie mee gezet: als een machine meerdere functies heeft, dan hebben we deze stuk voor stuk getoetst. Ook hebben we gekeken of het product op de lange termijn nog goed presteert: een machine die al na een paar keer stoort, is niet veel waard.

Onze volledige top 10

Product 1: De’Longhi Magnifica S ECAM22.110.B – het beste espresso apparaat

Dit koffieapparaat in de Magnifica lijn van De’Longhi is een topper. Het apparaat kan twee espresso’s tegelijk zetten en doet dit met verve. Ook kun je er cappuccino’s mee maken, met behulp van het melkschuimsysteem. Je kunt dit product zowel voor gemalen koffie als voor koffiebonen gebruiken. De machine beschikt over een waterreservoir van 1.8 liter. In het bonenreservoir past 250 gram. In totaal kan er voor 1.450 watt aan vermogen worden gecreëerd.

Voordelen van de De’Longhi Magnifica S

De Magnifica van De’Longhi heeft een hoop in zijn (of haar) mars:

 • Zoals gezegd kun je niet één, maar twee espresso’s tegelijk zetten

 • De temperatuur van het water en de sterkte van de koffie zijn instelbaar

 • Het stoompijpje stelt je in staat je cappuccino van laagje melkschuim te voorzien

 • De machine heeft een eigen ontkalkings- en reinigingsprogramma: het apparaat geeft zelf aan wanneer ontkalking nodig is. De zetgreep is uitneembaar.

Zijn er ook nadelen?

De voordelen zijn een stuk groter dan de nadelen. Maar het dient gezegd te worden: zelfs het nummer één apparaat in deze lijst in niet perfect. Dat geldt ook voor de De’Longhi Magnifica S:

 • Melkspecialiteiten (met een “enkele klik”) ontbreken op dit apparaat

 • Het stoompijpje moet regelmatig onderhouden worden

 • Het watervolume kan niet worden ingesteld.

Product 2: De Nespresso Magimix Inissia M105 is het meest compact

De Nespresso Magimix Inissia werkt op basis van de beroemde Nespresso koffiecups. Het apparaat is zowel voor espresso’s als voor Lungo’s geschikt. Dit apparaat is ultra-compact. Met andere woorden: het is een klein formaatje voor wat het allemaal kan. De machine is heel eenvoudig te gebruiken en te onderhouden. In 25 seconden tijd creëer je voor jezelf een kop koffie. Let op: dit apparaat is voor aluminium cups, niet voor cups van papier of karton.

Voordelen (en een paar nadelen) van de Nespresso Magimix Inissia M105

Ook de Nespresso Magimix Inissia heeft een hoop te bieden, maar is niet helemaal vrij van gebreken:

 • Zo heeft het apparaat een degelijke prijs-kwaliteitverhouding

 • Is het lekker compact (het neemt weinig ruimte in)

 • Is het gemakkelijk te gebruiken en vergt het relatief weinig onderhoud

 • De koffie wordt relatief snel opgewarmd

 • Het apparaat schakelt zichzelf ook weer automatisch uit

 • Daar staat tegenover dat de Nespresso Magimix geen melkopschuimer heeft en dus niet geschikt is voor het zetten van cappuccino’s

 • Een tweede nadeel is dat je alleen aluminium koffiecups (van Nespresso zelf) kunt gebruiken.

Product 3: een pareltje van Nespresso – de Krups Nespresso Pixie XN304T

De Nespresso Pixie van Krups is eveneens een apparaat voor koffiecups. Ook bij de Pixie kun je uitsluitend officiële Nespresso koffiecups gebruiken. Je zou de Pixie als “kleine uitblinker” mogen zien. In het Nederlands betekent Pixie “fee”. Het model is net als het bovenstaande Nespresso apparaat erg compact. Het beschikt geavanceerde, innovatieve functies. U kunt met de Pixie zowel lungo’s als espresso’s zetten. Het druksysteem heeft 19 bar en zorgt voor heerlijke koffie.

Wat zijn de voordelen van de Krups Nespresso Pixie XN3045

De Krups Nespresso Pixie is gemaakt met geavanceerde Nespresso mechanismen. Net als ieder ander apparaat van Nespresso heeft de Pixie de fanatieke koffiedrinker op kantoor veel te bieden:

 • In 25 seconden tijd is de koffie op temperatuur: je hebt je kopje espresso of lungo zo in je hand.

 • Je kunt uit zowel een lungo of espresso kiezen

 • Het formaat is erg compact: je hoeft niet bang te zijn dat je het apparaat niet kwijt kunt

 • Het apparaat schakelt zichzelf uit en is daarmee milieuzuinig: niet erg als je het een keertje vergeet.

Product 4: de Krups Nescafé Dolce Gusto GENIO S Plus KP3408

Ben je al bekend met de Krups Nescafé Dolce Gusto GENIO S Plus (zeg dat maar eens tien keer snel achter elkaar)? Het is een mondvol, maar deze koffiecupmachine stelt je in staat thuis of op kantoor heerlijke koffie te maken van hoge kwaliteit. Het wat is in korter dan 30 seconden tijd warm en wordt, als kers op de taart, voorzien van een fluwelen crème laagje. Het ontwerp heeft een fraai, modern ontwerp en is bovendien voorzien van een afwerking zonder naden.

Voordelen van de Krups Nescafé Dolce Gusto GENIO S Plus KP3408

Valt je oog op de Krups Nescafé GENIO S? Geen verkeerde keuze: dit apparaat is een waar oogappeltje onder de koffiemachines en doet het goed in vrijwel ieder huishouden en op elk kantoor:

 • De XL-functie staat garant voor extra grote koppen koffie: ideaal voor vroeg in de ochtend en voor onderweg

 • Deze koffiemachine is voorzien van een A+ energielabel en heeft bovendien een eco-stand

 • Met dit apparaat kun je zowel warme als kóude koffie zetten

 • Daar staat wel tegenover dat het water dat geserveerd wordt niet heet is en dat het alleen geschikt is voor de officiële cups van Dolce Gusto

 • De koffiemachine heeft een prachtig design, waarmee je ruim 30 koffiecreaties kunt maken

 • De Led-Bedieningsring is gebruiksvriendelijk en makkelijk

 • Ook kun je 3 verschillende instellingen voor een kopje koffie instellen.

Product 5: de Philips L’OR Barista LM9012/60 – Koffiecupmachine

De Philips L’OR Barista is een koffiecupmachine waarmee je ook espresso kunt zetten. 2 kopjes espresso vormen samen één grote bak koffie. Dankzij het koffiecup principe kun je eenvoudig een brede selectie aan koffiesoorten zette. Naar eigen zeggen staat de L’OR Barista garant voor “Eindeloze creaties, Eindeloos genieten”. Je zet espresso met hoge druk (tot 19 bar) waardoor de smaak nog intenser zal zijn. Dat betekent extra genieten van je koffie.

Voordelen van de Philips L’OR Barista LM9012/60

De Philips L’OR Barista heeft, in ieder geval volgens ons, de volgende voor- en nadelen:

 • Een belangrijk voordeel is dat je onder hoge druk espresso’s kunt zetten

 • De bekende L’OR Barista (al dan XXL) capsules bieden een rijke variatie aan smaken en soorten kopjes

 • De espresso functie maakt het mogelijk 2 koffiekopjes tegelijk te zetten, of 1 extra groot kopje

 • Aan de capsules is ook een nadeel verbonden: je kunt alleen aluminium capsules gebruiken; gebruik je per ongeluk een plastic capsule, dan kun je het apparaat flink beschadigen

 • De L’OR Barista beschikt niet over een melkopschuimer.

Product 6: de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo XS KP1A3B – Handmatige koffiecup machine

Op zoek naar een koffiecup machine die zowel compact is als gemakkelijk te gebruiken? Dan is de Dolce Gusto Piccolo van Nescafé misschien wel iets voor jou. Dit apparaat is uitstekend voor elk kantoor en in iedere keuken. Het kleine formaat maakt dat hij niet snel in de weg staat. Dankzij het hogedruksysteem (tot aan 15 bar) maak je eenvoudig professionele koffie voorzien van een fluwelen crème laag. De koffie zal binnen een periode van 40 seconden zijn opgewarmd.

Voordelen van de Krups NESCAFÉ Dolce Gusto Piccolo XS KP1A3B

De Krups Nescafé Dolce Gusto Piccolo XS is een uitstekend apparaat dat voor bijna iedereen geschikt is. Op kantoor zal dit klein formaat koffiemachine prima tot zijn recht komen. Het apparaat maakt van capsules gebruik en stelt je in staat ruim 30 koffiecreaties te maken. En verder:

 • Kies uit een uitgebreid aanbod koffiecreaties, waaronder cafè lungo, cappuccino, espresso, latte macchiato

 • Daarnaast kun je met het apparaat thee zetten, koude dranken schenken en zelfs warme chocolademelk maken

 • Je koffie zal in 40 seconden helemaal zijn opgewarmd

 • Het apparaat beschikt over stroomlabel A, wat je kosten op je energierekening bespaart: het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit als het niet meer wordt gebruik

 • De bediening is geheel handmatig

 • De sterkte van de koffie kun je aan de hand van verschillende standen zelf bepalen

 • Een nadeel is dat je in de buurt van het apparaat moet blijven, als je wilt voorkomen dat de koffie uitloopt

 • Het apparaat heeft een opvangbakje waarin gebruikte koffiecups automatisch opgevangen worden.

Product 7: de Philips 2200 Serie EP2224/40 – Espressomachine

Nog een apparaat van Philips in de lijst, ditmaal de 2200 Serie EP2224/40. Het gaat hier om een espressomachine die roestvrijstaal is afgewerkt. Het apparaat is zwartgrijs en zet met één enkele druk op de knop heerlijke koffie. Het intelligentie koffiesysteem zorgt ervoor dat ieder kopje koffie perfect op temperatuur is. Het is met deze espressomachine ook mogelijk om latte macchiato of cappuccino te maken. Hiervoor gebruik je een melkopschuimer.

Voordelen van de Philips 2200 Serie EP2224/40

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat de Philips 2000 Serie te bieden heeft. We zetten de voor- en nadelen hieronder voor je op een rijtje, zodat je zelf kan kiezen of het apparaat bij jouw kantoor past:

 • Melk opschuimen kan met een klassieke melkopschuimer: ook cappuccino en latte macchiato maken is geen enkel probleem

 • Het apparaat heeft een zogenaamd “Touch display”, waarmee je gemakkelijk de koffie naar keuze kunt selecteren: één druk op de knop is voldoende om heerlijke koffie te zetten

 • Het “My Coffee Choice” system helpt je om de hoeveelheid en de sterkte van de koffie aan te passen: de maalmolen heeft maar liefst 12 verschillende standen – van grot tot superfijn

 • De koffiemachine zorgt ervoor dat de temperatuur van het water tussen de 90 en 98 graden wordt gehouden

 • De koffiemolen in deze machine is 100% keramisch, dat houdt in dat deze erg lang meegaat: je zet er minstens 20.000 kopjes koffie mee

 • Dankzij het waterfilter hoef je de machine minimaal te ontkalken

 • Decafé koffie zetten is ook geen enkel probleem

 • Een nadeel is dat het heet maken van het water niet zo snel gaat als bij een waterkoker.

Product 8: de Mellita Easy II – Filter-koffiezetapparaat

Heerlijke koffie zet je met de Melitta Easy koffiemachine. Deze koffiemachine heeft een fraai modern ontwerp. De Easy II heeft een nieuw waterreservoir en een gebruiksvriendelijker bedieningspaneel. Het is nu mogelijk ook aan de voorkant het waterpeil in het reservoir te zien. Dankzij het anti-drup systeem is het mogelijk zo’n 10-15 kopjes per keer te maken. Zowel reiniging als onderhoud zijn heel eenvoudig. Schoonmaken van onderdelen kan in de vaatwasser.

Voordelen van de Mellita Easy II – Filter-koffiezetapparaat

Het Melitta Easy II is een geüpdatete versie van de Mellita Easy I. Deze koffiemachine heeft een hoop te bieden. Dat blijkt onder meer uit het feit dat:

 • De koffiemachine een koffiekan en zwenkfilter heeft die in de vaatwasser zijn schoon te maken

 • Het design modern en compact is: te veel ruimte zal dit apparaat niet innemen

 • Het apparaat over een anti-drup systeem beschikt

 • Je ook melk kunt opschuimen voor het zetten van latte macchiato en cappuccino

 • Je kunt de maalgraad van de koffie helaas niet instellen, ook het watervolume is niet aan te passen

 • Per keer zet je maximaal 10 kopjes koffie.

Product 9: de Krups Arabica Automatic EA8150 – Espressomachine

Op zoek naar een fijne espressomachine? Overweeg dan zeker eens de Krups Arabica Automatic. De espresso machine is heerlijk onderhoudsvriendelijk en zet eenvoudig een heerlijk kopje koffie voor je. Of je nu “gewone” koffie of espresso drinkt: het is allemaal geen probleem. Je kunt de koffie naar eigen wens bereiden. Je stelt de maalgraad en temperatuur zelf in. Ook kun je geheel naar wens het watervolume en de sterkte van de koffie aanpassen.

Voordelen van de Krups Arabica Automatic EA8150

De Krups Arabica Automatic heeft het volgende te bieden:

 • Een gebruiksvriendelijk LCD scherm om eenvoudig een kopje koffie meer naar wens te zetten

 • Zoals gezegd zijn de temperatuur, het watervolume en de sterkte van de koffie naar wens in te stelen

 • Automatische ontkalking en reiniging maken dit apparaat super gebruiksvriendelijk

 • De maalschijven zijn van duurzaam metaal

 • In plaats van een automatische melkopschuimer wordt er gebruik gemaakt van een  stoompijpje: of dat een voor- of juist een nadeel is, is geheel afhankelijk van smaak

 • De Krups Arabica Automatic heeft een unieke geheugenfunctie, waardoor het mogelijk is 2 koffieprofielen op te slaan: dit zijn alle instellingen waarmee jij voor jezelf het ideale kopje koffie zet. In plaats van deze steeds opnieuw te moeten instellen, is één enkele druk op de knop dankzij de geheugenfunctie nu genoeg

 • Het LCD display heeft overzichtelijke drukknoppen.

Product 10: de Magimix Nespresso M196 CitiZ & Milk – Koffiecupmachine

Dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste koffiemachine in deze lijst: dat is de Magimix Nespresso M196 CitiZ & Milk. Deze koffiecupmachine is ontworpen door echte liefhebbers van design. Je maakt er eenvoudig lekkere espresso’s of café lungo’s mee. Je zou de CitiZ & Milk met recht een gebruiksvriendelijke en intuïtieve koffiemachine kunnen noemen, met een fraai, modern design. Deze koffiemachine heeft al het gebruiksgemak waarnaar je op zoek bent.

Voordelen van de Magimix Nespresso M196 CitiZ & Milk – Koffiecupmachine

De Magimix Nespresso M196 CitiZ & Milk is een uitstekend apparaat met de volgende kenmerken:

 • De machine heeft een eigen melkopschuimer, voor het maken van onder meer cappuccino

 • Je kunt uit maar liefst 25 verschillende koffiemelanges kiezen

 • Maakt gebruik van de originele Nespresso cups, dat is zowel een voordeel (kwaliteit) als een nadeel: als je toch andere cups gebruikt, loop je de kans dat het apparaat gaat lekken

 • Het apparaat serveert helaas geen (los) heet water.

Beste uit de test volgens Koffiemachine.org: de PHILIPS 2200 EP2220/10

Koffiemachine.org heeft de Philips 2000 EP2220/10 aangewezen als beste uit de test. Niet alleen zet dit apparaat heerlijke keuze, ook de prijs valt reuze mee: je bent dus verzekerd van echte prijs-kwaliteit. Je kunt er voor kiezen één kopje koffie te zetten, maar het kunnen er ook twee tegelijk zijn. Als je melk wil opschuimen met het stoompijpje, heb je wel een melkkan nodig. Deze kan zit niet automatisch bij het apparaat inbegrepen: je bestelt hem apart.

Jouw vervolgstappen op basis van wat je nu weet

Dus… Je hebt nu een goed overzicht van de koffiemachines voor kantoor die er op de markt zijn. Dat houdt in dat het maken van een goede keuze voor jou nu een fluitje van een cent moet zijn. Je vindt de prachtige koffiemachines die hierboven beschreven zijn gewoon op Bol.com.

Beste koffiezetapparaten voor op kantoor: conclusies

Het aanbod koffiemachines is erg groot: er is voor bijna iedereen wat wils. De bovenstaande koffiezetapparaten zijn super deluxe: ze passen niet alleen bij je thuis, maar doen het ook erg goed op kantoor, waar veel verschillende mensen op een dag een kopje koffie willen scoren. We hopen dat het juiste apparaat voor jou en je kantoor er tussen zit: heel veel shopplezier.