Om gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen is een papierversnipperaar essentieel op ieder kantoor. Maar welke moet je hebben? Wij hebben ze getest en geven je de beste keuzes van wat er op dit moment op de markt is. Lees verder…

Beste papierversnipperaar

Een aantal jaren geleden kwam ik tot de conclusie dat het niet nodig was om al mijn documenten in bezit te houden. Daarom ging op zoek naar een papierversnipperaar om mijn papieren te versnipperen. Het was een lange zoektocht en vooral in het begin vond ik niet wat ik zocht. Een kwalitatief goede papierversnipperaar vinden is zo makkelijk nog niet.

Niet alle papierversnipperaars zijn even goed

Ik twijfelde of mijn papieren wel echt goed versnipperd zouden worden. Ik werk regelmatig met belangrijk documenten en soms moeten die totaal versnipperd worden. Daarom besloot ik een aantal papierversnipperaars uit te testen. En dat viel mij erg tegen en ik had er een stuk meer van verwacht. Je zou verwachten dat een papierversnipperaar effectief papieren versnipperd, maar dat is bij lang niet alle papierversnipperaars het geval.

Snel overzicht: Deze papierversnipperaars raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste betaalbare keuzeRexel Alpha CC: Een fantastische, lichtgewicht optie voor thuis. Deze papierversnipperaar is erg betaalbaar en efficiënt in wat het moet doen. Wat wij waarderen, is hoe het veel van de functies van duurdere modellen aanbiedt tegen zo’n lage prijs. Ideaal voor incidenteel gebruik. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor kantorenFellowes Powershred 12C: Tijdens onze tests merkten we de superieure kwaliteit van Fellowes papierversnipperaars. Deze specifieke versnipperaar is perfect voor kantoren. Het kan een indrukwekkende 20 minuten aan een stuk door papier versnipperen en heeft de capaciteit om niet alleen papier maar ook pasjes te vernietigen. Wij vinden het veiligheidsniveau bijzonder geruststellend. >> Check laagste prijs
Beste compacte versieFellowes Powershred 36C: Een betaalbare papierversnipperaar die we aanbevelen voor thuisgebruik. Voor degenen die slechts af en toe documenten versnipperen, is dit een uitstekende keuze. Wij waarderen dat het de mogelijkheid heeft om pasjes, nietjes en paperclips te vernietigen. En ondanks zijn compactheid, biedt het nog steeds het veiligheidsniveau DIN P-4. >> Check laagste prijs

Koop niet zomaar de eerste papierversnipperaar die je tegenkomt

Daarom raad ik jou als lezer dan ook aan om niet zomaar de eerste de beste papierversnipperaar aan te schaffen. Je kunt er makkelijk mee in de fout gaan. Het laatste wat je wilt is dat je papier niet effectief versnipperd wordt. Raadpleeg daarom elektronica speciaalzaken en het internet om tot een papierversnipperaar te komen die bij jouw wensen past. Natuurlijk kun je ook het toplijstje hier aanhouden.

YouTube bleek een schot in de roos op zoek naar een geschikte papierversnipperaar

Het begin van mijn zoektocht naar een papierversnipperaar was dus niet heel succesvol. Totdat ik een aantal video’s van YouTube bekeek. Hier werd heel duidelijk uitleg gegeven over de werking van papierversnipperaars en wat je kunt verwachten. Het inspireerde mij om in een papierversnipperaar te investeren. Dit heb ik gedaan nadat ik wel veel soorten versnipperaars heb getest en duidelijk erachter kwam welke voordelen en nadelen elk hadden.

Wat zijn de beste papierversnipperaars uit de test

De beste papierversnipperaar: Fellowes Powershred 92Cs

De beste budget keuze: Fellowes Powershred 12C

De beste papierversnipperaar voor thuis: Rexel Alpha CC

Wie ben ik om een toplijst te maken over papierversnipperaars?

Omdat ik met veel documenten werk en dat er doorgaans op een dag veel versnipperd moet worden is een goed werkende papierversnipperaar essentieel. Er gebeurt tegenwoordig veel digitaal, maar nog steeds werk ik veel met papier. Daarom begon mijn zoektocht naar de perfecte papierversnipperaar. Niet alles papierversnipperaars zijn evengoed, daarom bedacht ik mijzelf om een toplijstje te maken. Zo hoeven andere geïnteresseerden in papierversnipperaars niet te gaan testen, want dat heb ik gedaan. Mijn bevindingen vind je hier.

Blijf kritisch kijken naar de aankoop van een papierversnipperaar

Ik heb de laatste tijd aardig wat papierversnipperaars voorbij zien komen. Ga jezelf op zoek naar een papierversnipperaar blijf dan altijd alert en kritisch kijken naar wat de fabrikanten beloven. Het zijn veelal mooie praatjes, maar uiteindelijk draait het om één ding. En dat is papier op een effectieve manier versnipperen. Ik heb dus al veel de moeite uit handen genomen voor jou om 7 papierversnipperaars uitvoerig te testen. Naar mijn mening zijn de papierversnipperaars die je in dit lijstje vindt de beste op de markt, zonder twijfel.

Mijn eerste reactie van de eerste papierversnipperaars die ik heb getest

Zoals je al in de inleiding kon lezen was mijn eerste ervaring met een papierversnipperaar niet de beste. Het deed gewoonweg niet wat ik wilde. Je zou verwachten dat met zo’n product alles goed naar behoren werkt, maar niet in mijn geval. Nu koos ik wel voor mijn eerste versnipperaar een goedkoop model uit, maar dan nog. Het papier werd alles behalve goed versnipperd. Daardoor begon mijn zoektocht naar geschikte modellen voor verschillende situaties.

Welke beloftes maken de fabrikanten van dit product?

Je ziet dat fabrikanten en verkopers van papierversnipperaars mooie beloftes maken. Je leest bij de productinformatie dat het helemaal geluidloos is en dat je een x aantal vellen tegelijk kunt versnipperen. Ik vind het helemaal mooi, maar veel papieren versnipperaars maken dat daadwerkelijk helemaal waar? Als je gaat kijken naar deze beloftes zijn het veelal mooie praatjes. Natuurlijk hebben sommige fabrikanten het wel goed voor elkaar, maar lang niet allemaal.

Waar heb ik naar gekeken tijdens het testen?

Tijdens het testen van deze papierversnipperaars voor de test heb ik vooral gekeken naar de kwaliteit van het apparaat. Er zijn versnipperaars beschikbaar voor verschillende situaties en daar heb ik dan ook rekening mee gehouden. Een papierversnipperaar voor thuis is anders dan voor het kantoor. Zit het product goed in elkaar, is het geluidloos, hoe groot is de opvangbak en hoeveel vellen kun je maximaal versnipperen? Dit zijn vragen die ik heb gesteld tijdens het testen van de papierversnipperaars en wat je in deze lijst terug ziet komen.

Hoe heb ik de papierversnipperaars getest?

Al deze papierversnipperaars die je in de lijst ziet heb ik uitvoerig getest. Sommige heb ik thuis staan en sommige heb ik in de winkel getest. Zo ben ik voor elk papierversnipperaar tot een conclusie gekomen en heb ik de beste 7 eruit gepikt. Naast zelf te hebben getest heb ik specialisten van papierversnipperaars om advies gevraagd. Zij konden mij wat meer vertellen over het product en dat heb ik dan ook meegenomen in dit lijstje.

De top 7 beste papierversnipperaars

1. Fellowes Powershred 92Cs

Wil je een echte krachtpatser hebben dan is deze Fellowes Powershred 92Cs een echte aanrader. Dit is een papierversnipperaar ideaal voor op het kantoor waarbij het papier veilig en snel versnipperd kan worden. Het is mogelijk om tot maar liefst 18 vellen papier te versnipperen. Naast dat je eenvoudig vellen kunt versnipperen is het ook mogelijk om oude creditcards en cd’s te laten verdwijnen. De Fellowes Powershred 92Cs bevat een erg grote opvangbak van 25 liter. Dat betekent dat je ongeveer 250 vellen erin kunt versnipperen. Is redelijk aan de prijzige kant, maar absoluut het aanschaffen waard.

Pluspunten Fellowes Powershred 92Cs:
– Krachtpatser die bijna alles aan kan
– Opvangbak van maar liefst 25 liter (250 vellen)
– Ook mogelijk om pasjes of cd’s te versnipperen

https://www.coolblue.nl/product/805564/fellowes-powershred-92cs.html

2. Rexel Alpha CC

Van een krachtpatser op kantoor gaan we naar een lichtgewicht voor thuis. Dit is een erg goedkope papierversnipperaar en heb ik thuis staan. Niet zonder reden, want het doet wat het moet doen. De Rexel Alpha CC doet veel hetzelfde als duurdere modellen. Ik ben vooral heel enthousiast over deze papierversnipperaar, omdat het zo laag aan de prijs is. Enige minpuntjes zijn dat je maar maximaal 5 velletjes kan versnipperen en dat het geluid té luid is. Maar voor thuis, ideaal.

Pluspunten Rexel Alpha CC:
– Ideaal voor zo nu en dan papier versnipperen
– Zeer betaalbaar
– Krijgt veel mogelijkheden voor een lage prijs

https://www.coolblue.be/en/product/182332/rexel-alpha-cc.html

3. Fellowes Powershred 12C

Je zult fabrikant Fellowes veel zien terugkomen in deze lijst. Dat is niet voor niets, want tijdens het testen viel mij op hoe goed de kwaliteit van deze papierversnipperaars zijn. De Fellowes Powershred 12C is ideaal voor op kantoor en kan 20 minuten achteraan papier versnipperen. De opvangbak is 19 liter waar je 250 vellen in kunt vernietigen. Ook is het bij deze papierversnipperaar mogelijk om niet alleen velletjes te versnipperen, maar ook pasjes. Wil je dat jouw papier niet meer leesbaar wordt dan zit je hier goed. Deze 12C heeft namelijk een veiligheidsniveau DIN P-4. Dit zorgt dat al het papier tot kleine snippers vernietigd wordt.

Pluspunten Fellowes Powershred 12C:
– Perfect geschikt op kantoor
– Kan naast vellen papier ook pasjes vernietigen
– Heeft veiligheidsniveau DIN P-4 dat zorgt voor onleesbare snippers

https://www.coolblue.nl/product/805566/fellowes-powershred-12c.html

4. Fellowes Powershred 36C

Deze budget papierversnipperaar is ideaal voor thuisgebruik. Ben je niet iemand die veel documenten versnipperd, maar het incidenteel doet, dan ben je bij deze versnipperaar aan het juiste adres. Je kunt maximaal 6 vellen tegelijk versnipperen en ook deze versnipperaar heeft veiligheidsniveau DIN P-4. Het is mogelijk om pasjes, nietjes en paperclips met de Fellowes Powershred 36C te vernietigen, alleen geen cd’s en dvd’s. Prijs is goed betaalbaar en je krijgt waar voor je geld.

Pluspunten Fellowes Powershred 36C:
– Veiligheidsniveau DIN P-4 voor onleesbare snippers
– Kunt maximaal 6 vellen tegelijk vernietigen
– Zeer betaalbaar

https://www.coolblue.nl/product/805739/fellowes-powershred-36c.htm

5. Fellowes Automax 200C

Zoek je naar een automatisch papierversnipperaar dan is deze Fellowes wederom een uitstekende keuze. Naar mijn mening de beste automatische papierversnipperaar op de markt. Automatisch in de zin dat je papier niet elke keer handmatig hoeft in te voeren. Door de auto-feed functie kun je maar liefst 200 A4 vellen tegelijk versnipperen. Dat doe je door de vellen in een lade te steken en de machine zal dan 8 vellen tegelijk versnipperen. Heb je een kantoor wat grote hoeveelheden papier moet versnipperen dan zit je bij de Automax 200C helemaal goed. Erg krachtige papierversnipperaar.

Pluspunten Fellowes Automax 200C:
– Versnipperd automatisch maximaal 200 vellen per keer
– Heeft veiligheidsniveau DIN P-4 om vertrouwelijke documenten volledig te versnipperen
– Versnipperd nietjes en paperclips mee

https://www.coolblue.be/nl/product/599432/fellowes-automax-200c.html

6. Rexel Momentum X406

Ook deze papierversnipperaar heb ik in mijn huis staan en uitvoerig getest. Een van mijn favorieten versnipperaars en fabrikant Rexel heeft hier echt degelijke kwaliteit op de markt gebracht. Je kunt maximaal 6 vellen per keer versnipperen en kan 3 minuten achter elkaar z’n werk doen. Na 3 minuten moet je de machine laten afkoelen. Er is een redelijke grote opvangbak voor 125 gesnipperde documenten. In mijn optiek een van de beste thuis papierversnipperaars, alleen maakt hij wel wat meer geluid dan andere versnipperaars.

Pluspunten Rexel Momentum X406:
– Degelijke kwaliteit, ideaal voor thuis versnipperen
– Kan maximaal 6 vellen versnipperen
– Heeft een relatief grote opvangbak voor 125 gesnipperde vellen

https://www.bol.com/nl/nl/p/rexel-stille-papierversnipperaar-momentum-x410-voor-thuis-of-kantoorgebruik-veiligheidsniveau-din-p-4-snippers-tot-10-a4-vellen-vernietigt-documenten-met-nietjes-paperclips-opvangbak-van-23-liter-zwart-ideaal-voor-thuiskantoor/9200000102307587/

7. Fellowes Powershred 225Ci

Nog zo’n eentje van fabrikant Fellowes, op papierversnipperaar gebied de beste. De Powershred 225Ci is ideaal voor het kantoor. De machine heeft een grote omvang en kan door meerdere personen tegelijk gebruikt worden. Het is een zwaargewicht van maar liefst 38 kilo. Je krijgt hier ook wat voor terug, namelijk een opvangbak van 60 liter, gigantisch. Daarnaast heb je een aparte opvangbak voor het versnipperen van cd’s en dvd’s. Het vermelden waard is de SafeSense functie die bij de meeste Fellowes papierversnipperaars zitten, ook bij deze. Deze speciale functie zorgt ervoor dat de machine automatisch afslaat als je met je vingers te dicht bij de versnipperaar komt. Heel handige functie om je vingers heel te houden.

Pluspunten Fellowes Powershred 225Ci:
– Groot bakbeest voor grote klussen versnipperen
– Een opvangbak van maar liefst 60 liter
– Heeft een speciale SafeSense functie, waarbij de machine automatisch afslaat als vinger te dicht bij de versnipperaar komen

Welke papierversnipperaar vindt de Consumentenbond het beste?

Aardig om mijn mening te geven over de beste papierversnipperaars, maar wat vindt de Consumentenbond nu de beste machine? Altijd handig om meningen van de “deskundigen” te horen met ervaring. Bij de Consumentenbond komt de Fellowes Powershred 225Ci het beste naar voren. Ze vinden het een erg prettige papierversnipperaar in gebruik en vooral uitermate geschikt voor kantoren waar veel mensen aan het werk zijn. Ze vermelden ook nog eens duidelijk de SafeSense functie voor de veiligheid. Als je vingers te dicht bij de versnipperaar komen slaat de machine af.

Welke bronnen heb ik gebruikt voor het bepalen van deze lijst?

Natuurlijk heb ik zelf veel papierversnipperaars getest, maar heb voor meer inhoudelijke informatie de volgende bronnen gebruikt:
https://www.bol.com/nl/nl/s/?searchtext=papierversnipperaars

https://www.coolblue.be/nl/papiervernietigers?redirect=papierversnipperaars

Ben je er helemaal uit en wil je een papierversnipperaar aanschaffen?

Deze lijst en informatie die je hier vindt is volledig mijn eigen mening. Je kunt er absoluut vanuit gaan dat de papierversnipperaars die je hier vindt alles doen wat je van een papierversnipperaar kunt verwachten. Het is uiteraard wel zo dat je moet kijken wat je eigen situatie is. Versnipper je maar een aantal velletjes op een dag dan is een thuis papierversnipperaar erg geschikt. Op kantoor kan je beter gaan voor het zwaardere geschut. Ik heb met beide rekening gehouden. Klaar om jouw perfecte papierversnipperaar aan te schaffen?

Veel succes met het aanschaffen van jouw papierversnipperaar!