Wat zijn nou echt de goede thuiswerk-headsets? Wij hebben de beste aanraders voor je op een rijtje gezet – beginnend bij de beste koop. Zo haal je de beste office-headset naar jouw thuiswerkplek. Lees verder…

Wat is de beste headset voor de thuiswerker?

Nu iedereen wat meer (of alleen maar) vanuit huis werkt, zijn de middelen ter digitale ondersteuning niet aan te slepen. Thuis werken is één ding, maar prettig vanuit je thuisbasis werken is iets heel anders. Je hebt thuis immers niet altijd dezelfde faciliteiten als op je kantoorwerkplek.

Heb je al een bureau, stoel en laptop of PC? Dan wordt het nu tijd om een fijne headset aan te schaffen. De belangrijkste overwegingen zijn: over-ear (geheel over de oorschelp), on-ear (op het oor) of in-ear (in je oor) en of het een headset met of zonder kabels moet worden.

Daarnaast is de kwaliteit van het geluid van zenden en ontvangen van belang en de – niet te vergeten – de prijs. Hieronder goed scorende headsets, met een prijs die oploopt.

Snel overzicht: Deze thuiswerk-headsets raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste high-end keuzePlantronics hoofdtelefoons Voyager 5200 UC: Deze headset is specifiek ontworpen voor professionals. De in-ear constructie voorkomt dat er druk op het hoofd is, en het microfoontje is handig gepositioneerd voor duidelijke communicatie. We waren vooral onder de indruk van de vele functionaliteiten; het is zeker de moeite waard om de handleiding te lezen om het meeste uit deze headset te halen. Gezien de uitstekende kwaliteit vinden we de prijs gerechtvaardigd. >> Check laagste prijs
Beste prijs-kwaliteitverhoudingSpeedlink Sona PRO: Wat direct opvalt aan deze headset is de verstelbare microfoonarm en het lichte gewicht van slechts 45 gram. We waarderen het comfort dat het biedt, vooral door de zachte kussens. Voor de prijs, biedt het veel waar voor je geld, wat het een ideale keuze maakt voor degenen die op zoek zijn naar functionaliteit zonder te veel uit te geven. >> Check laagste prijs
Beste Budget optieLogitech H110 headset: Deze headset viel ons op door de ruis-onderdrukkende microfoon, een handige functie voor drukke thuisomgevingen. Het feit dat er geen vaste linker- of rechterkant is, biedt gebruikers de vrijheid om de microfoon aan de gewenste kant te plaatsen. Dit vinden we een mooie touch die bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid. En voor de prijs, vinden we het een uitstekende keuze voor dagelijks gebruik. >> Check laagste prijs

Trust Chat Headset

Dit is geen headset voor wanneer je uren achter elkaar contact met je studenten, collega’s of klanten hebt. Heb je de headset maar zo af en toe nodig? Dan is dit exemplaar (met zijn 48 gram) en kabel van 1,8 meter prima. Je steekt de plug in je PC of laptop en plaatst de headset op je oren (on-ear model). Daarna buig je de microfoon op de juiste hoogte voor je mond en je hebt je handen vrij om aantekeningen te maken.

Ben je klaar met je online gesprek en wil je wat rustgevende muziek opzetten? Dan buig je de microfoon omhoog en aan de kant. Voor ongeveer 10 euro en niet te hoge eisen aan de kwaliteit heb je aan deze headset meer dan genoeg.

Speedlink Accordo Headset

Het voordeel van deze headset van Speedlink is dat je de microfoon handmatig kunt instellen. Ook deze koptelefoon heeft een microfoonarm die je naar beneden kunt buigen wanneer je een gesprek wilt starten.

Na gebruik kan de microfoon weer terug omhoog. De koptelefoon kun je zelf ruimer of strakker zetten en door het schuim aan de binnenkant voelt het langer zacht aan boven op je hoofd. Met een gewicht van amper 45 gram is dit een van de lichtste modellen headsets. De Speedlink kost je ongeveer 15 euro.

Logitech LGT-H110 headset

Met de Logitech headset heb je een microfoon die ruis onderdrukt en dat kan bij thuiswerken tegenwoordig wel eens handig zijn. Je bent immers niet meer de enige die thuis zijn werkplek heeft gecreëerd, partner en kinderen zijn ook wel eens via de laptop in contact met leraar of collega’s.

De headset heeft overigens geen vaste linker- en rechterkant en dit betekent dat je de microfoon kunt dragen aan de zijde die je zelf het prettigst vindt. Sommigen hebben de microfoon liever aan de linkerkant, zodat ze af en toe wat kunnen drinken. Anderen vinden hem rechts fijner, zodat ze (rechtshandig) makkelijk de microfoon omhoog kunnen doen zodra het gesprek ten einde is. Deze headset kost ongeveer 25 euro.

Sennheiser PC 7 headset

Ook rond die prijs ligt de Sennheiser PC 7. Het verschil met de vorige modellen is dat je hier aan een enkele zijde een koptelefoon hebt en dus niet aan beide zijden. Het betreft een on-ear headset. Het microfoontje kun je wel wegdraaien, maar niet naar je mond buigen.

Verder heb je ook bij deze microfoon noise reduction, waardoor je omgevingsgeluiden niet of minder hoorbaar zijn aan de andere kant van het gesprek. Via de USB kabel sluit je de headset makkelijk aan en er is 2 meter kabel.

Microsoft LifeChat LX-3000 headset

Dit is de enige over-ear headset in dit lijstje. De meeste thuiswerkers hebben afwisselend werk, waardoor ze niet 8 uur aan een stuk aan het videobellen zijn.

Ben jij wel iemand die meer tijd met de headset op doorbrengt? Dan is deze stevigere variant wellicht een beter model. De kussens liggen zacht over je oor, waardoor het geluid beter gehoord kan worden dan bij on-ear headsets. De kabel bij deze headset is 2,5 meter lang en de prijs ligt rond de 40 euro.

YONO professionele headset

Dit is de eerste draadloze headset en je krijgt er een laadstation bij. Het handige van de set is dan ook dat je – wanneer hij eenmaal opgeladen is – zonder kabel op pad kunt. Zelfs als je eventjes niet thuis aan het werk bent, blijf je bereikbaar en kun je gesprekken voeren.

Op kantoor een gesprek starten en het onderweg naar huis toe afmaken is geen enkel probleem. Achter je bureau uitlopen en even de tuin in? Lukt ook perfect. In totaal kun je tot 17 uur zonder oplaadsessie met deze headset. Natuurlijk heb je bij deze koptelefoon ook ruisonderdrukking en eigenlijk doet het precies wat het belooft: professioneel contact mogelijk maken. Deze headset kost je ongeveer 55 euro.

Plantronics Voyager 5200 UC headset

Nog een headset zonder kabel, maar nu wel iets prijziger: bijna 150 euro. Met dit in-ear model heb je niks dat op je hoofd rust, waardoor het ook niet kan gaan vervelen. Je doet het ear piece in je oor en het microfoontje steekt langs je wang naar voren. De USB doe je in je laptop of PC en daarna kun je direct aan de slag.

Deze headset heeft zo veel functionaliteiten, dat je het beste de handleiding uitvoerig leest voordat je er mee aan het werk gaat. Het is namelijk jammer als je niet alle toepassingen of commando’s weet te gebruiken. Ze zijn namelijk veel te handig en praktisch tijdens je werk en dat mag ook wel voor een headset van deze kwaliteit en met deze prijs.