Wat is het beste beeldscherm voor een thuiswerkplek? Wij zetten de beste aanraders voor je op een rijtje, waarbij we ook rekening houden met het oordeel van de Consumentenbond. Lees verder voor de beste monitoren

Wat is het beste beeldscherm of de beste monitor voor thuiswerken?

Bij beeldschermen is zoveel keuze, dat je voor de aanschaf goed wilt nadenken over de eisen die je er aan stelt. Het gaat niet alleen om het formaat, maar ook om de beeldtechniek en of je die prettig vindt om langere tijd naar te kijken.

Is werken met één monitor voldoende? Of heb je meerdere monitoren nodig om je werk goed van thuis uit te kunnen doen? Met een overzicht van je wensen, eisen en budget kom je een heel eind om de juiste beslissing te kunnen nemen voor je nieuwe thuiswerk beeldscherm.

Snel overzicht: Deze thuiswerk-monitoren raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste prijs/kwaliteit verhoudingSamsung SR65 : Dit is een ideale monitor voor de veelzijdige thuiswerker. We waren onder de indruk van de heldere beeldkwaliteit en de stevige voet. De Flicker Free technologie en de Eye Saver stand zorgen ervoor dat je ogen langer fris blijven, ondanks de mindere verstelbaarheid in hoogte. >> Check laagste prijs
Beste ultrabrede keuzeLG 29WQ60A: Voor wie het voordeel van meerdere documenten naast elkaar wil hebben zonder twee schermen te gebruiken, is dit de perfecte keuze. We waarderen de breedte van het scherm omdat het de noodzaak van een dubbele monitor elimineert, wat zorgt voor een rustigere en meer georganiseerde werkruimte. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor minimalistisch designPhilips 243V7QDSB: Dit is een prima monitor voor langdurig gebruik, vooral overdag en ’s avonds. We zijn vooral fan van de dunne rand, wat zorgt voor een prettige werkervaring. Hoewel het niet in hoogte verstelbaar is, levert het nog steeds een geweldige prestatie voor zijn prijs. >> Check laagste prijs

Samsung 27 inch monitor voor thuiswerken

In eerste oogopslag zie je een helder beeldscherm met een stevige voet. Deze monitor leent zich prima voor thuiswerkers die websites, video’s, brochures of foto’s willen bewerken, maar ook het opstellen van teksten of e-mails is geen probleem.

De Flicker Free techniek in het scherm helpt je om de trillingen in het beeld op te vangen, zodat je er geen hinder van ondervindt. Verder is er alles aan gedaan om je ogen zo lang mogelijk fris te houden en dit komt door de Eye Saver stand, waarmee er minder blauw licht op je netvlies schijnt. Ondanks de goede beeldkwaliteit is het jammer dat je deze monitor niet in hoogte kunt verstellen, dat had hem nog net een tandje beter laten scoren.

Iiyama 24 inch monitor

Het grote voordeel van dit beeldscherm is niet alleen de kleur (een scherm met witte rand oogt toch wat luchtiger op je bureau), maar ook de stand van het beeldscherm. Je kunt deze namelijk in hoogte aanpassen, het beeld naar voren of achteren kantelen en zelfs een kwartslag draaien, waardoor dit een handige monitor is wanneer je veel met A4- documenten werkt.

Waar je bij andere merken soms voor een enkel beeldscherm al 300 euro kwijt bent, heb je er van dit merk voor dat bedrag (bijna) twee.

BenQ 27 inch beeldscherm

Dit is een rechttoe rechtaan model met duidelijke, zwarte rand en stevige voet. De voet is echter niet aan te passen voor wat betreft de hoogte. Dus merk je dat last van je nek krijgt bij langdurig beeldschermwerk? Dan kan een aparte monitorarm voor aan je bureau of muurbeugel uitkomst bieden bij het verhogen of verlagen van het beeld.

Wil je sowieso met een aparte arm werken, omdat je hierdoor veel flexibeler in positionering van je beeldscherm bent? Let dan altijd op het gewicht van het beeldscherm, want niet elke monitorsteun kan evenveel kilo’s dragen.

LG 29 inch monitor voor je thuiswerkplek

Wanneer je geen dubbele monitor op je bureau wilt plaatsen, maar wel het voordeel van meerdere documenten naast elkaar wilt hebben, kies dan een UltraWide monitor. Sommige van deze beeldschermen zie je alleen in de gaming afdeling staan en hierdoor loop je er misschien aan voorbij, terwijl ze wel voor jouw doeleinde geschikt kunnen zijn.

Bij een breed scherm heb je geen last van de overgang die tussen twee losse schermen zit. Het kan namelijk nog wel eens lastig zijn bij twee schermen om ze op exact dezelfde hoogte te krijgen of dicht tegen elkaar aan te plaatsen. Met een breed computerscherm heb je hier geen last meer van. Daarnaast heb je minder onrust op je bureau: een voet, een set kabels, meer niet.

Philips 23,6 inch beeldscherm met dunne rand

Deze Philips functioneert prima wanneer je wat langer aan je computer moet werken en is zelfs bij dag- of juist avondlicht zeer prettig om naar te kijken. Het scherm is niet in hoogte verstelbaar. Wat vooral opvalt is de zeer dunne rand aan de buitenzijde van de monitor.

Hiermee bereik je wat rust op je bureau, want een dikkere rand (bij een zwart rand) valt altijd meer op wanneer je aan het werken bent en het scherm aan staat.

HP 24 inch monitor

Dit scherm is ook in 27 inch te bestellen en dat kan voor jou net prettiger zijn. Twijfel je tussen 24 en 27 inch? Ga dan naar een verkooppunt en ga op dezelfde afstand als je thuiswerkplek vanaf het scherm zitten. Je merkt al snel of je afstand neemt met je stoel of juist dichterbij wilt gaan schuiven.

Het fijne aan dit scherm is de zeer dunne rand langs beide zijkanten en de bovenkant. Aan de onderkant heb je een zilveren rand die amper opvalt, omdat het dezelfde kleur als de voet is. Deze voet is niet massief, maar open aan de binnenzijde. Dit ziet er minder zwaar uit.

Samsung 32 inch curved monitor

Deze Samsung monitor is wat duurder dan een normaal model en dat komt doordat er een lichte buiging in het scherm zit. Dit is prettiger voor de ogen wanneer je veel met videobewerking doet of andere grafische werkzaamheden verricht.

Wanneer je dit scherm voor het eerst aan zet, zal je vooral de intensiteit van de kleuren opvallen. Het contrast is namelijk drie maal zo groot als bij normale beeldschermen. De witte rand en voet maken het geheel compleet. Dit is een bijzonder model monitor en absolute aanwinst voor je thuiswerkplek.

Beeldscherm hoger of lager hangen?

Je hebt diverse opties om de hoogte van je beeldscherm aan te passen als dit met het scherm zelf niet kan. Je hebt muurbeugels (zoals de VIISAN muurbeugel tot 6 kilo) of bureaubeugels (zoals de Spire Spugol voor twee beeldschermen en tot 9 kilo). De ene beugel bevestig je aan de muur, de ander aan je bureau.

Bij je bureau kan het om een klem gaan die je stevig aandraait, maar je kunt de beugel ook bevestigen door te boren. Boren wil je echter niet altijd in je mooie bureau. Let hier op bij de aanschaf van extra hulpmiddelen om je beeld op de juiste hoogte te kunnen hangen.