Welke zakelijke tablet moet je kopen? Wij hebben de vier beste top-keuzes voor je op een rijtje gezet. Lees verder voor ons oordeel en kies de beste zakelijke tablet

Wat is de beste tablet voor jouw zakelijke doeleinden?

Op kantoor heb je meestal een PC die je deelt met collega’s wanneer je flexibele werkplekken hebt of eigen laptop, maar voor werkzaamheden die je thuis voor je werk verricht kan een tablet wel eens praktischer zijn.

Wil jij een nieuwe tablet voor zakelijk gebruik aanschaffen? Let dan niet alleen op de grootte van het scherm of het aantal Gigabyte aan opslagcapaciteit. Het geluid en de camera zijn tegenwoordig nog meer van belang, nu er meer thuis gewerkt wordt. Er is live contact met leraren, klanten en collega’s via tablets en daarom is een degelijke tablet uitermate belangrijk voor de prestaties die het levert.

Voor de trouwe Apple gebruiker – iPad

Wanneer je eenmaal aan Apple begint, is er vaak geen houden meer aan. Je wilt niet alleen een iPhone, maar ook een Mac en iPad. En voor het gemak draag je ook een Apple Watch. Je vindt het intuïtieve aan Apple prettig en je hoeft bij het gebruik niet eens meer na te denken.

Met een nieuwe tablet – of dat nu een gewone iPad, iPad Mini, iPad Air of iPad Pro is – ben je in een mum van tijd opgestart en kun je verder gaan met je werk. Het formaat kun je naar persoonlijke wens kiezen en de opslagcapaciteit voor je werk hangt vooral af van de hoeveelheid documenten of ander materiaal dat je lokaal op wilt slaan.

Maar waar je vooral over na moet denken voor je een nieuwe iPad gaat bestellen, is of je er een met Wifi of 4G wilt. Je hebt voldoende aan een iPad met Wifi als je hem enkel voor thuiswerken gaat gebruiken. Waarschijnlijk redt je Wifi het ook nog wel op je balkon of in je achtertuin als het lekker weer is en je hebt een niet al te serieuze vergadering.

Ga je echter ook verder van huis af en wil je contact met je doelgroep blijven houden? Dan is een tablet met 4G nodig.

Liever Android? Kies dan voor de Samsung Galaxy Tab

Lang niet iedereen is kapot van Apple en het budget kan een deel van de reden zijn om voor een ander merk te gaan. Samsung doet als merk dan ook niet onder voor Apple. Het scoort goed bij alle technologische producten en voor de tablets betaal je ongeveer de helft van de tegenhanger van Apple (wanneer je hetzelfde formaat en dezelfde opslagcapaciteit vergelijkt).

Op de tablets van Samsung kun je ook kiezen voor Wifi of Wifi en 4G. Dezelfde reden (alleen vanuit eigen huis of ook op andere locaties kunnen gebruiken) ligt ten grondslag aan je keuze voor een tablet met enkel Wifi of ook 4G.

Andere optie: Lenovo Yoga Smart Tab

In het goedkopere segment vind je de Yoga Smart Tab van Lenovo. De Yoga serie ken je al van de laptops van Lenovo. Je draait het model soepel van een normale laptop om in een scherm dat je als een soort kalender op je bureau plaatst. Je ziet dan geen toetsenbord meer, maar hebt alleen het beeld voor je.

Met de Yoga Smart Tab is er voor dezelfde flexibiliteit gezorgd, maar nu zonder apart toetsenbord. De kleine standaard aan de achterzijde kun je openklappen om als normale standaard te gebruiken, maar voor een professionele aanpak kun je de standaard ook verder uitklappen en de tablet recht voor je aan de muur hangen.

Bij bepaalde zakelijke gesprekken of langdurige online sessies kan het handiger zijn dat je niet schuin naar beneden hoeft te kijken, maar gewoon je blik recht vooruit kunt richten. Het voorkomt klachten aan je nek en – voor sommige mensen best belangrijk – je hoeft er ook niet meer op te letten of je gezicht (dubbele kin, neusgaten, hangwangen, et cetera) er wel goed op staat.

Microsoft Surface Pro

Deze tablet kun je ook als laptop gebruiken, eigenlijk net als bij de eerder genoemde Yoga van Lenovo, maar dan van het merk Microsoft. Het verschil is echter dat je bij deze tablet het toetsenbord er vaak los bij moet aanschaffen om er een echte laptopfunctie aan te geven.

Het toetsenbord op de tablet is echter vaak voldoende om je werk te kunnen uitvoeren. Zie je een goede aanbieding voor deze tablet? Kijk dan goed of het losse toetsenbord (de Type Cover) bij de aanbieding is inbegrepen, mocht dat voor jou essentieel zijn. Los bijbestellen van kan natuurlijk ook altijd.

Wie gewend is aan Microsoft zal deze tablet heerlijk vinden om voor werktoepassingen in te zetten. E-mailen, online besprekingen voeren of documenten samenstellen werkt geweldig.

Accessoires bij tablets

Bij de aanschaf van een tablet op zich ben je niet altijd klaar. Zoals al gezegd kan een los toetsenbord bij zakelijk gebruik erg handig zijn. Meestal werkt het toetsenbord op een tablet van voldoende groot formaat prima, maar als je dan twee activiteiten tegelijkertijd wilt kunnen uitvoeren – bijvoorbeeld een online meeting en aantekeningen maken– dan helpt het om een echt toetsenbord bij de hand te hebben.

Ook een hoes is handig, want je wilt je tablet beschermen tegen stoten, zodat het scherm niet barst. Daarnaast heeft niet elke tablet een standaard die je uit kunt klappen. Met een hoes die je om kunt vouwen, maak je vanzelf je eigen standaard. Deze is vaak ook nog in meerdere hoeken om te vouwen.

Andere accessoires zijn: een styluspen om op je scherm te tekenen of aantekeningen te maken, een losse muis of extra SD kaartjes om de opslagcapaciteit te vergroten.