Welke zakelijke tablet moet je kopen? Wij hebben de vier beste top-keuzes voor je op een rijtje gezet. Een zakelijke tablet heel anders dan een tablet voor privé? Niet altijd. Het ligt er maar net aan wat je ermee doet. Lees verder voor ons oordeel en kies de beste zakelijke tablet

Wat is de beste tablet voor jouw zakelijke doeleinden?

Op kantoor heb je meestal een PC die je deelt met collega’s wanneer je flexibele werkplekken hebt of eigen laptop, maar voor werkzaamheden die je thuis voor je werk verricht kan een tablet wel eens praktischer zijn.

Wil jij een nieuwe tablet voor zakelijk gebruik aanschaffen? Let dan niet alleen op de grootte van het scherm of het aantal Gigabyte aan opslagcapaciteit. Het geluid en de camera zijn tegenwoordig nog meer van belang, nu er meer thuis gewerkt wordt. Er is live contact met leraren, klanten en collega’s via tablets en daarom is een degelijke tablet uitermate belangrijk voor de prestaties die het levert.

Onze zoektocht naar de beste zakelijke tablets

Ben je op zoek naar een zakelijke tablet, dan denk je al snel aan een tablet van hoge kwaliteit. Het is een tablet waar je snel op kunt swipen en waarop je razendsnelle internetverbinding hebben. Ook moet je tekstdocumenten kunnen opstellen en bestanden kunnen opstaan. Klinkt als een gadget die ook ons op de redactie goed van pas komt. Des te meer reden dus voor ons als enthousiaste reviewers en gadgetfreaks ons er eens verder in te verdiepen.

Snel overzicht: Deze zakelijke tablets raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor Apple liefhebbersApple iPad (2022): Voor degenen onder ons die van het Apple ecosysteem houden, vinden wij de Apple iPad (2022) een absolute winnaar. Met een intuïtieve interface, keuze uit verschillende formaten en opslagcapaciteiten en de optie voor zowel Wifi als 4G, is dit de perfecte keuze voor zowel thuiswerken als op de weg. >> Check laagste prijs
Beste Android optieSamsung Galaxy Tab S8 Ultra: Voor degenen die liever een Android-tablet gebruiken of een wat gunstiger geprijsd alternatief voor de iPad zoeken, raden wij de Samsung Galaxy Tab S8 Ultra aan. We waarderen vooral de prijs-kwaliteitverhouding en de optie voor zowel Wifi als 5G. Met vergelijkbare functies als een iPad maar voor ongeveer de helft van de prijs, vinden wij dit een uitstekende keuze voor zakelijk gebruik. >> Check laagste prijs
Beste 2-in-1 optieMicrosoft Surface Pro 9: Voor degenen onder ons die op zoek zijn naar flexibiliteit in hun werk, vinden wij de Microsoft Surface Pro 9 de beste keuze. Het fungeert als zowel een tablet als een laptop, afhankelijk van je behoeften. Hoewel het toetsenbord vaak apart moet worden aangeschaft, is het gemak van het hebben van een 2-in-1 apparaat onmiskenbaar. Vooral voor diegenen die gewend zijn aan het Microsoft-systeem, is deze tablet perfect voor alle werkbehoeften, van e-mailen tot het voeren van online vergaderingen. >> Check laagste prijs

Waarom wij zakelijke tablets zijn gaan reviewen

Op de redactie brengen we heel wat uurtjes op het internet door. We zijn goed bekend met de laatste gadgets op elektronisch gebied. Je kunt ons altijd wakkerbellen om ons bij te praten over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Door de jaren heen webben we heel wat verschillende reviews over technologische gadgets geschreven. Het is geen verrassing dat ook tablets aan bod zijn gekomen. In dit review richten we ons specifieke op de zakelijke tablet.

Kritisch blijven op het aanbod zakelijke tablets en beloftes van producenten

Tablets lijken in eerste instantie natuurlijk erg op elkaar. Hoewel we zeker niet vies zijn van een fraai tabletontwerp, zit bij de tablet de échte magie natuurlijk vanbinnen. Deze kun je met het blote oog niet zien. Niet tot het apparaatje is opgestart, natuurlijk. Maar wat de echte kwaliteit van een tablet is, kun je meestal pas na enkele maanden gebruik bepalen.

Tabletproducenten zullen je uiteraard graag beloven dat je hun tablets (bijna) overal voor kunt gebruiken: zowel zakelijk als thuis. Er is eigenlijk niets wat je er niet mee kunt. Klinkt goed, maar is het ook de waarheid? Niet elke tablet biedt de hoogste kwaliteit beeld en heeft het beste werkgeheugen. Ook heeft niet elke tablet de beste accu. Als er iets minder goed is aan een tablet, hoor je dat de producent in ieder geval nooit vermelden. Dat is een feit.

Onze onderzoek criteria voor zakelijke tablets

Een zakelijke tablet moet wat ons betreft in ieder geval over het volgende beschikken:

  • De tablet mag niet te duur zijn

  • De tablet moet over een goede accu beschikken

  • De tablet moet prettig in de hand liggen

  • Het beeldscherm moet prettig te bedienen zijn

  • De tablet moet een krachtige accu hebben

  • Verder moet de tablet een krachtige internetverbinding hebben

  • Ook belangrijk is garantie op het product

  • Verder zoeken we een tablet die tegen een stootje kan – die niet direct kapot is bij één keer laten vallen.

Zakelijke tablets: onderzoeksdata

De zakelijke tablets die je in dit artikel tegenkomt, zijn zoveel mogelijk door onszelf uitgetest. Dat vinden we belangrijk om de kwaliteit ervan te kunnen waarborgen. We testen niet alleen wat onze eerste indruk is, maar beoordelen de kracht van een zakelijke tablet over een langere periode van tijd. Verder lezen we ons uitgebreid in over de specificaties. Ook kijken we goed naar wat klanten te melden hebben over de tablet. Dit doen we op onafhankelijke reviewsites.

Dit zijn de top 4 beste keuzes

Hieronder zie je meteen welke tablets als beste uit onze test kwamen voor zakelijk gebruik:

Voor de trouwe Apple gebruiker – iPad

Wanneer je eenmaal aan Apple begint, is er vaak geen houden meer aan. Je wilt niet alleen een iPhone, maar ook een Mac en iPad. En voor het gemak draag je ook een Apple Watch. Je vindt het intuïtieve aan Apple prettig en je hoeft bij het gebruik niet eens meer na te denken.

Met een nieuwe tablet – of dat nu een gewone iPad, iPad Mini, iPad Air of iPad Pro is – ben je in een mum van tijd opgestart en kun je verder gaan met je werk. Het formaat kun je naar persoonlijke wens kiezen en de opslagcapaciteit voor je werk hangt vooral af van de hoeveelheid documenten of ander materiaal dat je lokaal op wilt slaan.

Maar waar je vooral over na moet denken voor je een nieuwe iPad gaat bestellen, is of je er een met Wifi of 4G wilt. Je hebt voldoende aan een iPad met Wifi als je hem enkel voor thuiswerken gaat gebruiken. Waarschijnlijk redt je Wifi het ook nog wel op je balkon of in je achtertuin als het lekker weer is en je hebt een niet al te serieuze vergadering.

Ga je echter ook verder van huis af en wil je contact met je doelgroep blijven houden? Dan is een tablet met 4G nodig.

Liever Android? Kies dan voor de Samsung Galaxy Tab

Lang niet iedereen is kapot van Apple en het budget kan een deel van de reden zijn om voor een ander merk te gaan. Samsung doet als merk dan ook niet onder voor Apple. Het scoort goed bij alle technologische producten en voor de tablets betaal je ongeveer de helft van de tegenhanger van Apple (wanneer je hetzelfde formaat en dezelfde opslagcapaciteit vergelijkt).

Op de tablets van Samsung kun je ook kiezen voor Wifi of Wifi en 4G. Dezelfde reden (alleen vanuit eigen huis of ook op andere locaties kunnen gebruiken) ligt ten grondslag aan je keuze voor een tablet met enkel Wifi of ook 4G.

Andere optie: Lenovo Yoga Smart Tab

In het goedkopere segment vind je de Yoga Smart Tab van Lenovo. De Yoga serie ken je al van de laptops van Lenovo. Je draait het model soepel van een normale laptop om in een scherm dat je als een soort kalender op je bureau plaatst. Je ziet dan geen toetsenbord meer, maar hebt alleen het beeld voor je.

Met de Yoga Smart Tab is er voor dezelfde flexibiliteit gezorgd, maar nu zonder apart toetsenbord. De kleine standaard aan de achterzijde kun je openklappen om als normale standaard te gebruiken, maar voor een professionele aanpak kun je de standaard ook verder uitklappen en de tablet recht voor je aan de muur hangen.

Bij bepaalde zakelijke gesprekken of langdurige online sessies kan het handiger zijn dat je niet schuin naar beneden hoeft te kijken, maar gewoon je blik recht vooruit kunt richten. Het voorkomt klachten aan je nek en – voor sommige mensen best belangrijk – je hoeft er ook niet meer op te letten of je gezicht (dubbele kin, neusgaten, hangwangen, et cetera) er wel goed op staat.

Microsoft Surface Pro

Deze tablet kun je ook als laptop gebruiken, eigenlijk net als bij de eerder genoemde Yoga van Lenovo, maar dan van het merk Microsoft. Het verschil is echter dat je bij deze tablet het toetsenbord er vaak los bij moet aanschaffen om er een echte laptopfunctie aan te geven.

Het toetsenbord op de tablet is echter vaak voldoende om je werk te kunnen uitvoeren. Zie je een goede aanbieding voor deze tablet? Kijk dan goed of het losse toetsenbord (de Type Cover) bij de aanbieding is inbegrepen, mocht dat voor jou essentieel zijn. Los bijbestellen van kan natuurlijk ook altijd.

Wie gewend is aan Microsoft zal deze tablet heerlijk vinden om voor werktoepassingen in te zetten. E-mailen, online besprekingen voeren of documenten samenstellen werkt geweldig.

Accessoires bij tablets

Bij de aanschaf van een tablet op zich ben je niet altijd klaar. Zoals al gezegd kan een los toetsenbord bij zakelijk gebruik erg handig zijn. Meestal werkt het toetsenbord op een tablet van voldoende groot formaat prima, maar als je dan twee activiteiten tegelijkertijd wilt kunnen uitvoeren – bijvoorbeeld een online meeting en aantekeningen maken– dan helpt het om een echt toetsenbord bij de hand te hebben.

Ook een hoes is handig, want je wilt je tablet beschermen tegen stoten, zodat het scherm niet barst. Daarnaast heeft niet elke tablet een standaard die je uit kunt klappen. Met een hoes die je om kunt vouwen, maak je vanzelf je eigen standaard. Deze is vaak ook nog in meerdere hoeken om te vouwen.

Andere accessoires zijn: een styluspen om op je scherm te tekenen of aantekeningen te maken, een losse muis of extra SD kaartjes om de opslagcapaciteit te vergroten.

Beste zakelijke tablet: testonderzoek van de Consumentenbond

Uit testonderzoek van de Consumentenbond blijkt onder meer dat zakelijke tablets van Apple niet de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben. Het gebruiksgemak loopt per tablet sterk uiteen. Voor het onderzoek is een panel van maar liefst 3900 panelbezitters geraadpleegd. Het blijkt dat tabletbezitters hun tablet gemiddeld liefst 16.5 uur per week gebruiken.

Drie van de goedkoopste goede tablets zijn:

  • De Microsoft Surface Go 2 (gemiddeld 375 op moment van schrijven)
  • De Microsoft Surface Go 3 (gemiddelde richtprijs van 480 euro).

https://www.consumentenbond.nl/tablet/beste-tablet-merken

https://www.consumentenbond.nl/tablet

Jouw zakelijke tablet vervolgstap

Wil je een zakelijke tablet aanschaffen? Dan mag duidelijk zijn dat je heel wat kanten op kunt. Het aanbod tablets is de afgelopen jaar explosief toegenomen. In dit artikel hebben we het beste aanbod zakelijke tablets met je gedeeld en je laten zien waarom wij de kracht van een zakelijke tablet beoordelen. Jou rest nu de keuze: met welke zakelijke tablet ga je je verrijken?

Werk ze!