Wat zijn de beste bureaugadgets voor op kantoor? Wij vertellen het aan je op deze pagina. Denk je aan “gadgets”, dan denk je misschien aan typische hebbedingetjes. Hebbedingetjes is eigenlijk een woord dat een gadget niet helemaal eer aandoet. De beste gadgets zijn niet alleen heel leuk om te hebben, maar hebben ook nog eens een praktische functie: ze lossen bijvoorbeeld op originele wijze een praktisch probleem op. Als andere mensen jouw gadget zien, zullen ze je vragen gaan stellen en willen ze misschien wel weten waar je het gekocht hebt.

Inhoud van deze pagina:
10. Onze volledige top 10

Onze zoektocht naar de leukste en beste bureaugadgets

Er zijn 101 bureaugadgets, maar lang niet alle gadgets zijn natuurlijk even leuk, of zelfs maar praktisch. Het aanbod gadgets is zo groot, dat het best moeilijk is geworden ook kwaliteit van prul te onderscheiden. Vandaar dat we in eerste instantie best sceptisch waren: zijn er wel bureaugadgets die praktische problemen oplossen, of is het allemaal de lariekoek van nutteloze hebbedingetjes. Zijn de gadgets wel echt het geld kwijt? Jazeker, blijkt uit ons onderzoek.

Snel overzicht: Deze bureaugadgets raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste veelzijdige gadgetUSB A verloop naar Lightning van Gadget Network: Deze handige gadget van Gadget Network is perfect voor degenen die snel willen schakelen tussen USB en Lightning. Het apparaatje is compact en stijlvol in het zwart, waardoor je moeiteloos van USB 3.0 naar Lightning 8 pin en weer terug kunt gaan. Het biedt een geweldige oplossing voor degenen die veel met verschillende devices werken. >> Check laagste prijs
Beste ergonomische keuzeGadgetBay Tablethouder Bureau Desktop iPad standaard: Deze tablethouder van GadgetBay is ideaal voor op het bureau. Niet alleen is hij in hoogte instelbaar en kantelbaar voor de perfecte kijkhoek, maar hij heeft ook een moderne uitstraling en is gemaakt van duurzaam kunststof. Het stelt je in staat om comfortabel en ergonomisch te werken, waardoor klachten in nek en rug kunnen worden verminderd. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor schoonmaakProfessionele Luxaflex, Jaloezie & Lamellen Reiniger: Dit is de ultieme gadget voor iedereen die de uitdaging kent van het schoonmaken van jaloezieën, luxaflex en lamellen. De gadget beschikt over drie verschillende stoffers die het schoonmaakproces aanzienlijk vergemakkelijken. Plus, de microvezeldoek is wasbaar en herbruikbaar, en de gadget zelf is duurzaam en handzaam. We vinden het een ware uitkomst voor iedereen die een fris en stofvrij huis wil. >> Check laagste prijs

Alvast onze beste keuzes per categorie

Laten we naar de beste bureaugadgets per categorie gaan kijken:

De #1 bureaugadget in de categorie: ludiek en persoonlijk

3d print van jezelf

De beste bureaugadget in de categorie: mooi, ludiek en persoonlijk is een 3d-figuur van jezelf en/of je hele team collega’s. Dit is een hartstikke persoonlijke gadget en daarom zetten wij deze op #1 in deze categorie.

Toen wij deze gadget uittesten, was het extra bijzonder dat een expert speciaal naar ons toe kwam om van ons een 3d-figuur te maken. Dit voelde als het ultieme gebaar om te krijgen of aan iemand te geven – en het voelt echt als een persoonlijke touch en een eeuwig aandenken voor op je bureau. Het bedrijf Klein3d heeft de poppetjes voor ons gemaakt en we kunnen ze sterk aanbevelen als #1 gadget-keuze.

De #1 bureaugadget in de categorie: productiviteit & gezondheid

Op nummer één zetten wij een gadget dat niet alleen heel handig is, maar dat ook nog eens een praktische gezondheidsfunctie heeft. Het is een zogenaamde “hygrometer”, of te wel: een CO2 meter. Deze meter is bedoeld om de kwaliteit van de lucht op kantoor of in huis  mee te meten. Het product van GadgetFactory geeft je een melding als de luchtkwaliteit onvoldoende is. Frisse lucht is beter voor de gezondheid en helpt je ook nog eens goed te concentreren. Daarom zetten we deze op #1 in de categorie: essentiële gadgets voor de gezondheid en productiviteit op kantoor.

De #1 bureaugadget in de categorie: algemeen

De GadgetBay Tablethouder Bureau Desktop iPad-standaard is echt een must-have omdat je hiermee zomaar een extra scherm op je bureau tovert. Iedereen heeft het namelijk ooit wel eens ervaren: ‘had ik maar ergens een los apart scherm voor die ene applicatie.’ Met deze gadget verander je de Ipad die je ergens al had liggen, in dat nuttige bureaugadget. Verderop in dit artikel vertellen we je er meer over.

Wie zijn wij om bureaugadgets te reviewen?

leukste en beste bureau gadgets

Wat maakt ons nu deskundig op het gebied van bureau gadgets? Goeie vraag: je zou kunnen zeggen dat wij echte workaholics en werkpaarden zijn: wij weten uit ervaring wat het is om vijf dagen in de week, acht uur op een dag, achter een bureau te zitten. Zo lang zitten, zal vroeg of laat tot irritatie leiden. Een gadget kan dat echt uitkomst bieden. Zeker als je met een praktisch probleem zit, dan op een originele manier kan worden opgelost. Meer weten? Lees verder.

Waarom moet je kritisch blijven op dit soort kantoorartikelen?

Zoals gezegd, zijn er 101 verschillende bureau gadgets. De makers van gadgets zullen je stuk voor stuk vertellen dat hun product geweldig is en dat het al je problemen op de werkdag als sneeuw voor de zon zal doen verdwijnen. Maar dat is natuurlijk niet zo: een fijne werkdag heeft met vedel meer te maken dan een gadget. Het gaat vooral om de werkzaamheden zelf. Een goed bureau gadget kan je wel helpen je werkzaamheden een stukje makkelijker te maken.

Onze eerste sceptische indruk over de producten die we reviewden

Als ervaren reviewers van online producten zijn wij niet alleen sceptisch over bureau gadgets, maar over alle producten die we online tegenkomen. Niet alle producten zijn zo goed als de makers je willen doen geloven, al zijn er zeker ook pareltjes te vinden die je verwachtingen misschien wel overtreffen. Door grondig onderzoek te doen naar producten als bureau gadgets proberen wij goede producten van slechte producten (kaf van koren) te scheiden.

Wat beloven gadgetmakers doorgaans? En moet je dit met een korreltje zout nemen?

Gadget makers zullen je het één en ander beloven, maar zoals hierboven genoemd, mag je dat best met een korreltje zout nemen. Er is namelijk geen enkel bureau gadget product dat in één keer al je problemen voor je oplost. Makers zullen je misschien vertellen dat hun gadget jou een fantastische werkervaring geeft, waarin je geen enkele tegenslag tegenkomt, maar dat is natuurlijk niet waar: een prettige werkdag heeft vooral te maken met het werk zelf.

Hier beoordelen wij bureau gadgets op

Als wij bureaugadgets beoordelen, dan doen we dat met zorg. We kijken onder meer naar:

 • Hoe effectief is het gadget in het oplossen van een probleem? Wordt er wel een écht probleem mee opgelost, of bestaat dat probleem alleen in de hoofden van de gadget makers?

 • Wat is de prijs van het product? En is de prijs eerlijk voor de kwaliteit van het gadget? Kortom: hoe is de prijs-kwaliteitverhouding?

 • Hoe duurzaam is het gadget? Gaat het gadget lang mee, of gaat het snel kapot? Wat ook belangrijk is, is dat het gadget over een aantal jaar van nu nog steeds relevant is.

Zo hebben wij de producten getest

De titel van deze alinea geeft het al aan: als je te weten wil komen hoe goed een gadget echt is, dan zul je het in de praktijk moeten uittesten. Dat is dan ook precies wat wij gedaan hebben. De bureau gadgets die je hieronder terugvindt, zijn door ons uitgetest op ons bureau, tijdens onze werkzaamheden. Zo weten we precies wat we je moeten aanraden en wat niet.

Onze volledige top 10

Product 1: de GadgetBay Tablethouder Bureau Desktop iPad standaard

We lopen meteen hard van stapel en beginnen met het eerste bureau gadget in onze top 10: de Tablethouder voor iPad van GadgetBay. Deze standaard is ideaal voor op een bureau en zorgt ervoor dat je gemakkelijk op je iPad kunt werken. Het product is van kunststof gemaakt en is afgewerkt in hoogglans zwart. De iPad houder kan in hoogte worden aangepast en ook gekanteld worden. Plaats je tablet op ooghoogte en werk je werkdag in een ontspannen houding.

Voordelen van de GadgetBay Tablethouder Bureau Desktop iPad

De GadgetBay Tablethouder voor iPad heeft verschillende voordelen:

 • Zoals gezegd is de tablethouder in hoogte instelbaar

 • Kantelen is ook mogelijk, om de tablet in een ideale kijkhoek te zetten

 • De tablethouder heeft een fraaie, moderne look en is gemaakt van duurzaam kunststof

 • De prijs is alleszins redelijk voor een goede ergonomische houding, die je klachten in nek en rug kan besparen.

Product 2: de meest inspirerende gadget is de Newton pendel cradle met 5 ballen

Oké, we geven het toe: dit product is misschien niet het meest praktische, in de zin dat het een concreet probleem oplost, maar het is wel iets dat echt tot de verbeelding spreekt en je bovendien kan inspireren als je je op de werkvloer verveelt. Je hebt vast wel eens een pendle cradle gezien. Zo’n cradle heeft 5 balletjes: laat je de meest linker tegen de rest aan stuiten, dan zul je zien dat de meest rechter gaat bewegen. Dat heeft te maken met actie-reactie.

Hoe zit dat nu precies?

Als je het meest linker balletje tegen het volgende balletje laat stoten, dan wordt de energie van de “knal” doorgegeven. Het tweede balletje geeft de energie door aan het derde balletje en het derde aan het vierde. Het vierde geeft het door aan het vijfde balletje, dat het laatste in rij is. Het gevolg is dat het rechterballetje omhoog schiet en weer terug knalt tegen het vierde balletje, waardoor de energie weer wordt doorgegeven, maar nu in tegengestelde richting.

Voordelen van de Newton pendel cradle met 5 ballen

De Newton pendel heeft een aantal leuke voordelen:

 • Het is een klein, compact ontwerp van 11 centimeter, dat net zo goed werkt als een groot ontwerp

 • Je kunt met recht zeggen dat deze pendel een echte eye catcher is

 • Een betere visuele weergave van Newton’s wet van actie en reactie zul je nergens vinden.

Product 3: simpel, maar effectief – de Webcam Cover met Privacy Schuifje

Je hebt vast weleens gehoord wat hackers kunnen doen met een webcam: ze kunnen de webcam overnemen en vervolgens van afstand besturen. Dat betekent dat ze op een onbewaakt moment (ook als de laptop uitstaat) in je slaapkamer kunnen gluren en jou kunnen vastleggen op een moment dat je wilt dat niemand kijkt. De meest gebruikte oplossing hiervoor is het afplakken van de webcam met tape, maar dat hoeft nu dus niet meer.

Voordelen van de Webcam Cover met Privacy Schuifje

Kies voor een privacy schuifje, een superhandige oplossing voor een bekend probleem:

 • Het schuifje is een veel stijlvollere oplossing dan het afplakken van je webcam met een stukje tape

 • De cover heeft een plaklaagje aan de achterzijde, waardoor hij op iedere webcam en iedere laptop bevestigd kan worden

 • De webcam cover is helemaal niet duur: je hoeft dus niet bang te zijn dat je er veel geld aan kwijt bent.

Product 4: de meest nuttige gadget is de Co2 Meter voor luchtkwaliteit binnen

Een ander woord voor CO2 meter is “Hygrometer”. Een Hygrometer is dé manier om de kwaliteit van lucht mee te meten. Het product is gemaakt door GadgetFactory en helpt je het op tijd op te merken als de luchtkwaliteit binnen niet voldoende is. De kwaliteit van lucht heeft grote invloed op (werk)prestaties. Bij ongezonde lucht zul je hoofdpijn krijgen en je niet goed kunnen concentreren. Gezonde lucht daarentegen brengt je ook in een positieve stemming.

Voordelen van de Co2 Meter voor luchtkwaliteit binnen

Deze CO2 meter heeft genoeg te bieden, onder meer:

 • Een verpakkingsinhoud met CO2 meter, plus USB-kabel en handleiding

 • De Hygrometer meet niet alleen het CO2 gehalte, maar ook de luchtvochtigheid en de temperatuur; daarnaast wordt de TVOC gemeten – een afkorting voor stoffen die snel verdampen en schadelijk zijn voor de gezondheid

 • Het bedieningspaneel is erg gebruiksvriendelijk

 • Omdat de Hygrometer klein formaat is, kan deze overal mee naartoe genomen worden

 • De meter heeft een intelligent alarmsysteem: zodra er onveilige waarden worden gemeten, zul je hier bericht van krijgen

 • Je kunt dit apparaatje niet alleen thuis of op kantoor toepassen, maar bijvoorbeeld ook in magazijnen en kassen.

Product 5: USB A verloop naar Lightning van Gadget Network

Het vijfde product in deze lijst een USB A naar Lightning verloop. Lightning is een extensie die door Mozilla is ontwikkeld. De gadget is afkomstig van Gadget Network en werkt onder meer met Apple. Als je voor je werk snel moet schakelen tussen USB en Lightning dan is het verloop iets voor jou.

Voordelen van de USB A verloop naar Lightning

De voordelen van de USB naar Lightning verloop spreken voor zich:

 • Het apparaatje is klein en compact, maar doet precies wat het belooft

 • Het is in het stijlvol zwart gemaakt

 • Je gaat moeiteloos van USB 3.0 naar Lightning 8 pin en weer terug.

Product 6: de Hidrate Spark Straw slimme waterfles is ideaal voor de echte drinkfanaat

Water drinken is heel belangrijk, toch doen we het vaak lang niet zoveel als eigenlijk zou moeten. Twee liter water per dag is gebruikelijk. Water zorgt ervoor dat het lichaam zich van afvalstoffen kan ontdoen. De Hidrate slimme waterfles biedt een oplossing: met behulp van een knipperend Led-lampje krijg je een signaal wanneer je weer een slokje dient te nemen. Met behulp van Bluetooth en sensortechnologie kun je precies bijhouden hoeveel je per dag drinkt.

Voordelen van de Hidrate Spark Straw slimme waterfles

De Hidrate Spark Straw is absoluut hightech en beschikt over de nieuwste technologie en slimme foefjes om je drinkervaring te optimaliseren. Hier vind je alle voordelen van de fles op een rijtje:

 • Het Led-lampje geeft je een herinnering wanneer je weer water moet drinken: zo krijg je altijd voldoende binnen

 • Door goed te blijven drinken, zuiver je je lichaam, wat je gezondheid en alertheid ten goede komt

 • Je krijgt toegang tot de gratis app van Hidrate

 • Het product is van hoge kwaliteit staal en komt in de kleur Deep Blue

 • Het opladen en reinigen van de fles is heel eenvoudig

 • Drinken gaat gemakkelijk door het bijgeleverde rietje.

Product 7: super fijn typen met het GadgetBay Bluetooth mini keyboard

Het mini keyboard van GadgetBay is volledig draadloos en gemakkelijk in gebruik. Het is een universeel draadloos toetsenbord dat werkt via Bluetooth. Dat betekent dat je het zowel met een laptop, een computer, een tablet en een smartphone kunt verbinden. Het zwarte QWERTY toetsenbord heeft functies om mee te typen, het scherm aan te passen, volume aan te passen en muziek te bieden. Ook kun je het keyboard op je touchscreen ermee verbergen.

Voordelen van de GadgetBay Bluetooth toetsenbord mini keyboard draadloos

Wat kun je precies met het GadgetBay Bluetooth toetsenbord? De voordelen staan hier op een rijtje:

 • Het is geschikt voor elk apparaat dat van Bluetooth gebruik kunt maken en ook nog eens heel eenvoudig draadloos te verbinden

 • Het werkt op Bluetooth 3.0

 • Je kunt het toetsenbord gebruiken voor apparaten van Android, Windows, iOS en Mac OS

 • Het bereik is tot wel 10 meter: je hoeft het toetsenbord dus niet eens dichtbij te houden.

Product 8: Happygadget aroma diffuser 500 ML met afstandsbediening

Ooit gehoord van de Happygadget aroma diffuser? Dit is een luchtverspreiding met een inhoud van maximaal 500 milliliter (een halve liter) die werkt met een afstandsbediening. Bij deze HappyGadget aroma verspreider worden flesjes meegeleverd die pure, etherische olie verspreiden. De aromatherapie filtert onaangename geurtjes thuis of op de werkvloer weg en zorgt ervoor dat je kunt ontspannen. De geuren worden “begeleid” met meerdere LED kleurtjes.

Voordelen van de HappyGadget aroma diffuser 500 ML

Weten wat de HappyGadget aroma diffuser te bieden heeft? Hier vind je alle voordelen opgesomd:

 • De aroma diffuser heeft maar liefst 3 functies: je kunt de diffuser gebruiken als luchtbevochtiger (met alleen water), als aroma diffuser (met olie), maar ook als nachtlamp

 • Bij de diffuser worden 6 flesjes met 100% pure etherische olie meegeleverd

 • De diffuser heeft zeven verschillende (LED)lichten die elkaar afwisselen

 • Het apparaatje maakt nauwelijks geluid

 • De Easy-push knoppen maken de diffuser eenvoudig in gebruik

 • Behalve de diffuser zelf, worden ook maatbeker, olie, stekker en Engelstalige handleiding meegeleverd.

Product 9: ideaal schoonmaakgemak met de professionele Luxaflex, Jaloezie & Lamellen Reiniger

Dit gadget heb je misschien wel eens gezien: het is een nuttig voorwerp om jaloezie, luxaflex en lamellen mee schoon te maken – taakjes die normaal gesproken een flinke uitdaging vormen. Luxaflex en lamellen verzamelen stof, maar dat stof is er niet gemakkelijk af te halen. De gadget beschikt over drie verschillende stoffers die het schoonmaken stukken makkelijker maken. Je klemt de stoffers om de lamellen en beweegt rustig heen en weer.

Voordelen van de Professionele Luxaflex, Jaloezie & Lamellen Reiniger

Wat kun je precies met de professionele Luxaflex, Jaloezie en Lamellen Reiniger? Verrassend veel dus:

 • De microvezeldoek waarmee je schoonmaakt is afneembaar en uitwasbaar (dus her te gebruiken)

 • Deze nuttige gadget is verrassend klein: slechts 21 bij 5 bij 3 centimeter groot

 • Het product is sterk: gaat niet snel kapot

 • “Handig” is een understatement.

Product 10: eenvoudig Wifi adapten met de Wifi Dongle van GadgetBay

Deze wifi-adapter is klein en compact: in USB-formaat, met USB-poortje. De totale snelheid van de wifi is met deze Dongle 150 Mbps. De Dongle is zowel geschikt voor Windows als voor Linux. Het betreft een hoogwaardige USB 2.0 Dongle, waarvoor je geen kabels nodig hebt.

Voordelen van de GadgetBay Wifi Dongle – Wifi-adapter

Zo’n GadgetBay Wifi Dongle: wat kun je daar nu precies mee? Je vindt een overzicht in het onderstaande:

 • Je kunt de Dongle, zoals gezegd, voor zowel Linux en Windows gebruiken

 • Je hebt geen kabels meer nodig in je huis om internet te ontvangen

 • 150 Mbps is met de meeste internetabonnementen genoeg om Full HD films te downloaden en streamen

 • De Smart Internal Antenna maakt het mogelijk van grotere afstand nog steeds Wifi te ontvangen

 • Makkelijke Plug-in met behulp van de USB poort

 • Je maakt gebruik van WPS (Wifi Protected Setup) voor veilige Wifi

 • Het Plug & Play mechanisme zorgt ervoor dat de driver software automatisch voor je geïnstalleerd wordt.

Beste gadgets voor (thuis)werk volgens Bigsellers.nl

Zoals gezegd, gadgets zijn er in 101 verschillende vormen en maten. Tegenwoordig is er voor bijna alles wel een gadget te bedenken. De revolutie van gadgets op de werkvloer is van alle tijden: denk maar aan wat de paperclip allemaal heeft bereikt. Op Bigsellers.nl kom je nu veel verschillende werkgadgets tegen die je kunnen helpen bij allerlei praktische problemen. Deze gadgets zijn leuk om cadeau te doen, maar ook om te krijgen: leg ook jezelf eens in de watten.

Jouw vervolgstappen in de gadget wereld

Zo, je hebt nu een beter beeld van de kantoor en bureau gadgets die je online tegenkomt. De bovenstaande producten zijn stuk voor stuk eenvoudig bij Bol.com te bestellen. Het enige dat je hoeft te doen, is een order plaatsen. Weet je al welk gadget het beste bij jouw situatie past? Wij hebben de links geleverd, het is nu aan jou er iets mee te doen: we wensen je veel shopplezier.