Wat zijn de top 10 beste boeken over solliciteren? Wij hebben de beste aanraders voor je op een rijtje gezet. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over solliciteren raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor introvertenSuccesvol solliciteren voor introverte mensen: Voor veel introverte personen kan het uitdagend zijn om zichzelf te presenteren en in de spotlight te staan. Dit boek vinden we praktische hulpmiddelen bieden voor introverten om hun unieke eigenschappen zoals loyaliteit en analytisch inzicht optimaal in te zetten. >> Check laagste prijs
Beste strategische benaderingNooit meer solliciteren: In plaats van enkel te reageren op vacatures, leert dit boek je om eerst je ideale baan te identificeren en vervolgens je perfecte werkgever actief te benaderen. Het geeft inzicht in hoe je je loopbaandoelen ontdekt en op een gerichte manier je droombaan kunt vinden. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor netwerkenSolliciteren via LinkedIn: Netwerken vinden we cruciaal om een baan te vinden die echt bij je past. Dit boek biedt stapsgewijze instructies om het meeste uit LinkedIn te halen, van basisprincipes tot geavanceerde strategieën. Het is ideaal voor zowel nieuwe als ervaren LinkedIn gebruikers. >> Check laagste prijs

Succesvol solliciteren voor introverte mensen. In 7 stappen naar een nieuwe baan – Enline Sluys

Voor introverte mensen is het vaak lastig om een nieuwe baan te vinden. Ze moeten zichzelf presenteren, zichzelf in de spotlight zetten en verkopen. Hiervoor hoef je echter helemaal niet extravert te zijn.

Dit boek leert je hoe je op praktische wijze met behulp van je introverte eigenschappen een sterke indruk kunt achterlaten tijdens je sollicitatiegesprek.

Loyaliteit, doorzettingsvermogen en goed analytisch inzicht zijn eigenschappen die vaak worden toegeschreven aan introverte mensen. Dit boek leert je hoe je dit het beste kunt toepassen.

Nooit meer solliciteren. Hoe je de baar verovert die echt bij je past – Sylvie van den Meerendonk

Als je op zoek bent naar een leuke baan, hoef je niet alleen maar te reageren op vacatures. In veel gevallen kun je veel beter eerst bedenken wat jouw droombaan is. Daarna kan je dan zelf de ideale werkgever benaderen.

Hoe je dit doet, een werkgever benaderen, dat vertelt Sylvie van den Meerendonk je in dit boek. Zo helpt ze je onder meer bij het ontdekken van je loopbaandoelen. Ook vind je aan de hand van dit boek beter de baan die perfect bij je aansluit. Na het lezen van dit boek weet je perfect op welke manier je het beste een werkgever kunt benaderen.

Solliciteren via LinkedIn. Zo zet je online netwerken in om werk en opdrachten te vinden – Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg

Netwerken is de beste manier om een baan te vinden die goed aansluit bij jouw wensen en capaciteiten. LinkedIn is het sociale platform bij uitstek om hiervoor te gebruiken. Maar hoe maak je hier optimaal gebruik van? Dit boek leert het je.

Het leert je praktisch en stap voor stap wat je met LinkedIn kunt. En hoe je dit het beste in kunt zetten. Het boek staat vol met tips op het gebied van netwerken en carrière. Hiermee is het boek aan te raden voor zowel de beginnende alsook de gevorderde LinkedIn gebruiker.

Solliciteren voor starters. Een succesvol begin van je carrière – Hanneke van Stigt Thans

Bij solliciteren komt heel wat kijken. Met name als je hier nog niet zo veel ervaring mee hebt. Dan is het zeker niet gemakkelijk.

Dit boek richt zich speciaal op de startende sollicitant. Goed solliciteren moet je namelijk leren. En dat kun je beter vanuit een theorie doen dan in de praktijk, omdat het sollicitatie proces veel energie van je vergt.

Alle stappen binnen het sollicitatie proces worden in dit boek behandeld. Of het nu gaat om het samenstellen van een CV, het benadrukken van je sterke punten of het voorbereiden van een sollicitatiegesprek: dit boek vertelt het je.

Succesvol solliciteren. De effectieve weg naar een passende baan – Marco Mostert

Je kunt solliciteren en solliciteren. Maar effectief solliciteren moet je leren. Dit is namelijk meer dan slechts het vinden van een baan. Het is de kunst van het vinden van de baan die het beste bij je past.

Een baan moet namelijk niet alleen bij je ambities passen. Het is ook heel belangrijk dat een baan bij je leefstijl past. En bij je sociale leven uiteraard.

Dit boek leert je hoe het ‘moderne solliciteren’ in zijn werk gaat. Het geeft je niet alleen de basistools die handig zijn, maar ook alle in’s en out’s op het gebied van solliciteren. Zo bereik jij optimaal je doel.

Solliciteren op z’n Nederlands. Dis die kaaskoppen, be smart! – Wim Bloemers

Wij Nederlanders zijn een bijzonder volkje. En wij vragen om bijzondere sollicitanten. Daar hoort een bijzondere manier van solliciteren bij. Dit boek legt je uit hoe het Nederlandse sollicitatieproces in zijn werk gaat.

Waar moet je op letten? Hoe moet je beginnen bij het zoeken van een baan? Hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek?

Na het lezen van dit boek weet jij hoe dat moet.

De auteur, Wim Bloemers is persoonlijkheidspsycholoog. Hij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van arbeids- en organisatiepsychologie. Zij kennis vat hij samen in dit handige boek.

Ik ben de beste. De 10 geheimen van succesvol solliciteren – Patricia Noel Drain

De wereld van het solliciteren herbergt vele geheimen. Auteur Patricia Noel Drain onthult je de tien belangrijkste geheimen. Hiervoor werpt zij met haar boek een blik achter de schermen. Zo kom jij te weten wat een werkgever van je verwacht en hoe je hem of haar het beste kunt overtuigen.

Ook vind je in dit boek de 20 meest gestelde vragen in een sollicitatie gesprek terug. Met uiteraard uitgebreid  het best passende antwoord.

Daarbij bevat het boek veel praktische ‘tools’ en tips. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beste kleding  en houding voor een sollicitatiegesprek? Het boek vertelt het je.

100 vragen over solliciteren. En maar 99 antwoorden – Frank van Luijk

Is dit boek een garantie voor succes? Op deze vraag moet je het antwoord zelf creëren. De andere 99 vragen worden uitgebreid behandeld in dit leuke en zeer leerzame boek.

De beste voorbereiding bestaat niet. Een slagingskans van honderd procent ook niet. Maar je kunt wel de regie in eigen hand nemen. Zodat je straks zelfverzekerd gaat solliciteren. Dit boek helpt je daarbij.

Zo leer je onder meer hoe je brieven moet schrijven. Hoe je begint met het zoekproces. Hoe je een goed cv opstelt. Hoe je het beste een sollicitatiegesprek in kunt gaan. Hoe een psychologische test werkt. Je leert over het assessment center. En je leert onderhandelen over je salaris en je (secundaire) arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatiegesprekken doe je zo. Bereid je sollicitatiegesprek zo optimaal mogelijk voor – Aaltje Vincent

Aaltje Vincent is expert op het gebied van jobmarketing. Ze zit ruim twintig jaar in het vak. Al haar kennis brengt ze samen in dit boek.

Tegenwoordig beschikken veel mensen over veel kennis van het solliciteren. Dit maakt solliciteren een strijd op topniveau. Een strijd die jij aangaat. Die je gaat proberen te winnen.

Dit boek bereidt je zo goed mogelijk voor op je sollicitatiegesprek. Het vertelt je wat de optimale voorbereiding is. Welke verschillende gespreksvormen er bestaan. Wat je het beste aan kunt trekken. Hoe je aan een goede indruk werkt. Welke vragen je zelf stelt. En meer.

Assessment doen. De beste voorbereiding op assessment. Rollenspel, persoonlijkheidstest en IQ-test – Bas Kok

Een psychologisch onderzoek. Veel mensen rillen ervan. Dat is niet zo gek, want je laat voor jou (nog) onbekenden heel dicht bij je komen.

Met een goede voorbereiding hoeft dit echter helemaal niet zo eng te zijn. Met dit boek leer je wat te verwachten en ontwikkel je de juiste skills voor een goede assessment.

Je leert je voor te bereiden op de IQ-test en je leert aan de hand van een rollenspel te oefenen voor je assessment. Daarbij lees je alles over de persoonlijkheidstest en het psychologisch onderzoek.