Wat zijn de beste boeken waarin succesvolle ondernemers belicht worden? De beste ondernemersboeken zijn enorm gewild. Miljoenen mensen zoeken een manier om succesvol te zijn en om een ondernemer te worden heb je veel vastberadenheid nodig. Veel mensen hebben bewezen dat hard werken in het begin kan leiden tot succes. Leer van hun ervaringen, kennis en fouten door deze boeken te lezen.

Snel overzicht: Deze boeken over succesvolle ondernemers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor startende ondernemersThe $100 Startup van Chris Guillebeau: In dit boek wordt het pad van ondernemerschap verhelderend uiteengezet. Chris Guillebeau laat ons zien hoe we kunnen transformeren van iemand met een passie naar iemand met een stabiel inkomen. We waarderen vooral de casestudy’s van ondernemers die met minimale opstartkosten toch duurzame bedrijven hebben gerealiseerd. We zien het als een inspirerend en praktisch handboek voor beginnende ondernemers. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor effectief delegerenVirtual Freedom door Chris Ducker: We vinden dat dit boek een essentieel perspectief biedt voor ondernemers die denken dat ze alles zelf moeten doen. Chris Ducker breekt dit idee af en laat zien hoe men met betaalbare virtuele assistentie effectief kan delegeren. Voor ons is het een oogopener die aantoont dat je je dromen kunt waarmaken door slim samen te werken en niet alles zelf te hoeven doen. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor ondernemen met beperkt kapitaalThe Power of Broke van Daymond John: Voor iedereen die denkt dat je een hoop geld nodig hebt om te starten, is dit boek een must-read. Daymond John toont aan dat je met beperkte middelen en het juiste inzicht toch een bloeiende onderneming kunt opzetten. We vinden het inspirerend om te lezen hoe diverse ondernemers vanuit minimale middelen grootse dingen hebben bereikt. >> Check laagste prijs

1. The $100 Startup van  Chris Guillebeau

Een nieuw leven voor jezelf creëren door ondernemerschap is een reële mogelijkheid. Chris Guillebeau stippelt in zijn leuke boek de weg van een ondernemer uit zodat jij kunt transformeren van een persoon met een passie naar een persoon met een duurzaam inkomen. Het boek biedt ook interessante casestudy’s van ondernemers die duurzame bedrijven hebben opgericht met extreem lage opstartkosten (de $ 100 uit de titel). Dit boek is ook een aanrader omdat het echt opvalt vanwege de bruikbare informatie en je leert de innerlijke werking van verschillende bedrijven. Een echte eye-opener dus die je handige checklists geeft voor als je zelf aan de slag wil gaan.

2. Virtual freedom: how to work with virtual staff to buy more time, become more productive, and build your dream business door Chris Ducker

Ondernemers denken vaak dat ze alles zelf moeten doen om succesvol te zijn. Toch is dat vaak de reden waarom mensen hun zakelijke dromen niet kunnen nastreven omdat het een te grote last op je schouders is. In Virtual Freedom legt expert Chris Ducker uit hoe je met betaalbare middelen de virtuele hulp kunt krijgen die je nodig hebt. Het boek biedt je de kennis en tools om jouw bedrijf op te bouwen dat je voor ogen hebt en dat vanuit een doeltreffende en efficiënte visie.

3. The Millionaire Fastlane door M.J. DeMarco

MJ DeMarco leidt je in dit boek door zijn tocht om miljonair te worden. Zijn verhalen geven een goed beeld van de mentaliteitsverandering die je nodig hebt om miljonair te worden. Leer ook wat essentiële lessen zoals het idee om iets te nemen wat er al is en het te verbeteren. Dit boek zal je helpen om je manier van denken te veranderen en mogelijkheden te ontdekken. Inspirerend voor iedereen die zijn dromen waar wil maken.

4. The introvert Entrepeneur door Beth Buelow

Niet iedere ondernemer is van nature extrovert en zelfverzekerd. Veel introverten hebben fantastische ideeën maar veel meer moeite om die te verwezenlijken. Dit boek leert je om een bloeiend bedrijf opbouwen als je zo bent ingesteld. Beth Bulow begrijpt hoe introverte mensen zich voelen en gelooft dat introverte mensen fantastische ondernemers zijn. Het boek leert je hoe je persoonlijkheidskenmerken kunt benutten in jouw voordeel om jouw ondernemingen te laten floreren.

5. The Power of Broke van Daymond John

Een bedrijf beginnen is een heel avontuur vooral als je weinig geld hebt. Daymond John heeft oog voor die situatie en helpt je ondanks je lage startkapitaal om een succesvolle onderneming te starten. Ontdek door zijn boek te lezen hoeveel ondernemers vanuit het niets iets hebben gecreëerd. Ondernemer worden is laagdrempelig als je zijn tips weet dus laat je inspireren en groei met jouw bedrijf.

6.Million Dollar Women door Julia Pimsleur

Julia Pimsleur is een ondernemerscoach voor vrouwen en biedt ze in haar boek een pad dat ze kunnen volgen om hun bedrijf succesvol te maken. Het bestaat uit interviews door van vrouwen met veel ervaring en richt zich ook op de valkuilen die veel vrouwelijke ondernemers tegenkomen.

7. Will It Fly? door Pat Flynn

Pat Flynn zorgt er in dit boek voor dat je jouw idee zo goed mogelijk uittest voordat je een bedirjf gaat beginnen. Leer hoe je het beste een product vooraf kunt lanceren, zodat je pas een product maakt als je zeker weet dat het zal worden verkocht. Leer ook hoe je meerdere inkomstenstromen kunt genereren zodat je onderneming sterk staat.

8.  Kidpreneurs door Adam Toren en Matthew Toren

Iedereen kan een geweldige ondernemer worden en dat geldt ook voor kinderen als je dit boek leest. Kinderen leren daarin hoe ze hun eigen succesvolle bedrijf kunnen opzetten en een geweldige manier om ze op weg te helpen.

9. Rework door Jason Fried

De meeste zakelijke boeken geven lezers eindeloze instructies maar dit boek is echter anders. De auteur gaat over het creëren van een productieve arbeidsethos die je hele professionele carrière mee zal gaan. Het gaat ook in op diepere zaken die je onderneming beïnvloeden en je succes zullen bepalen.

10. Expert Secrets

expert secrets boek over online marketing

Dit boek leert je precies hoe ondernemers hun eigen ‘blue ocean’ vonden. Ze onderscheiden zich en halen op deze manier grote successen.

Bonus-boeken

1. De Online Marketing Tornado

online marketing tornado boek over online marketing

2. Dotcom Secrets

dotcom secrets boek over online marketing

Op jouw succes!