Om meer te weten te komen over financieel gezonde gewoonten en om problemen met geld te overwinnen, zijn boeken over persoonlijke en wereldwijde financiën onmisbaar. Hieronder vindt je de 20 beste boeken over financiën die je helpen om verstandig met geld om te gaan. Lees verder…

Snel overzicht: Deze financiële boeken over geld raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste keuze voor beginnersBlondjes Beleggen Beter: Janneke Willems legt in 7 stappen uit hoe je eenvoudig en succesvol kunt beleggen. Dit boek is perfect voor degenen die hun eerste stappen op de beursvloer willen zetten, zonder overweldigd te raken. We waarderen vooral de toegankelijke benadering en praktische tips. >> Check laagste prijs
Beste allround handboekDe basis van het beleggen: Dit boek, al in zijn vijfde druk, is zowel leerzaam als praktisch. Het geeft een heldere uitleg en dient ook als naslagwerk dankzij de uitgebreide trefwoordenindex. We beschouwen dit als een essentiële gids voor iedereen die serieus wil beleggen. >> Check laagste prijs
Beste voor digitale valutaDe Bitcoinrevolutie: Quinten François duikt diep in de wereld van Bitcoin en legt uit waarom het de toekomst van geld is. We zijn onder de indruk van de diepgaande analyse en het perspectief op deze digitale valuta. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van financiën, is dit een must-read. >> Check laagste prijs

1. Blondjes beleggen beter

In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen (ook in tijden van crisis) – Janneke Willems

Janneke Willems is financieel journaliste en haar kennis en kunde bracht ze samen in dit leerzame boek. In 7 stappen vertelt ze je hoe je simpel doch succesvol kunt beleggen.

Het zijn waarschijnlijk je eerste stappen op de beursvloer. Maar zeker niet je laatste. Janneke Willems ontdekte dat het wetenschappelijk bewezen is dat vrouwen beter zijn beleggen zijn dan mannen. Toen ze hier achter kwam, begon ze een blog. In deze blog vertelt ze hoe ze als beginnend belegger startte. In dit boek laat ze je zien hoe je op ogenschijnlijk simpele en snelle wijze succesvol je geldelijk vermogen kunt laten groeien. Hiervoor hoef je niet veel geld of achtergrondkennis te hebben.

2. Vastgoedmiljonair in 10 stappen

Succesvol investeren in vastgoed zonder groot startkapitaal – Gunther de Wilde

Het is weinigen gegeven, maar een droom van velen. Het creëren van een extra inkomen waar je niet veel voor hoeft te doen. Met vastgoed kan het. En Gunther de Wilde legt je uit hoe je dit kunt realiseren.

Hij vertelt je bijvoorbeeld welk type panden interessant is. Hoe je een goed bankdossier opstelt. Hoe je goede huurders vindt. Wat de do’s en don’ts zijn. En hij vertelt je nog veel meer, maar daarvoor moet je zijn boek lezen.

3. De basis van het beleggen

In alle rust bouwen aan een bovengemiddeld rendement – Holland Invest

Dit boek is een echte bestseller. Inmiddels verschijnt het al in de vijfde druk. Het is helder geschreven. Soms op een verrassende toon, dan weer serieus. Maar het is altijd onderhoudend, praktisch en leerzaam. Als je de basis van het beleggen onder de knie wilt krijgen, is dit boek zeker een aanrader.

Het boek is een soort handboek. Aan de hand van een uitgebreide trefwoordenindex kun je het boek te allen tijde als naslagwerk gebruiken.

4. De Bitcoinrevolutie

Waarom digitaal geld de toekomst is – Quinten François

Het was het jaar 2017, toen de Bitcoin gekte tot ongekende hoogte steeg. Daarna stortte de munt echter in. Niemand had verwacht dat de munt drie jaar later zo’n enorme comeback zou gaan maken

In zijn boek over de Bitcoin legt Quinten François uit waarom juist de Bitcoin een blijvertje is. Hij ziet hierin namelijk de evolutie van geld. Het is gedecentraliseerd en voorspelbaar. Veilig en transparant. Dit maakt de munt een veel eerlijker en daarmee beter alternatief voor de klassieke munten zoals we ze kennen en altijd gekend hebben.

5. Investeren in de tweede helft van je leven

Wat met je geld als je kinderen (bijna) het huis uit zijn en de lening (ongeveer) is afbetaald – Michael van Droogenbroeck

Veel mensen willen vanaf de tweede helft van hun leven wat geld opzij zetten. Ze willen er iets meer van maken. Misschien jij ook wel. Sparen, dat heeft tegenwoordig weinig zin meer. Dit boek biedt je een breed overzicht in het grote scala aan mogelijkheden om je geld te investeren.

Michael van Droogenbroeck legt je helder en eerlijk uit waarin je je geld kan investeren. Daarbij focust het niet op één concrete manier, maar neemt het boek het hele pakket in ogenschouw. Naast gouden tips, worden ook de mogelijke risico’s besproken. Zodat je goed de verwachten en mogelijkheden kunt afwegen.

6. Hack je budget

365 tips om meer uit je geld te halen – Sara van Wesenbeeck

Dit boek helpt je om meer geld over te houden aan het eind van de maand. Zonder dat je er je plezier voor hoeft in te leveren. Sara van Wesenbeeck is budgetexpert en zij weet waar er klinkende munt te winnen valt.

In haar boek geeft ze 365 slimme en beproefde tips en ideeën. Aan de hand van een goed stappenplan kan dit je direct geld opleveren. De auteur ziet het als een soort hacks. Hiermee haal je meer uit je geld. Zo creëer je en groter vermogen en rust in je hoofd. Een win – win situatie dus.

7. Gevonden geld

143 tips voor een financieel succesvol leven – Annemarie van Gaal

Dit boek leest als een trein. Het is een handige gids met veel adviezen, zodat jij je geldzaken beter kan regelen. Dit zal uiteindelijk leiden tot financiële vrijheid. Je hoeft hiervoor niet eens veel op comfort in te leveren.

Als ondernemer is Annemarie van Gaal zeer succesvol. Ze is bekend bij het grote publiek vanwege haar boeken, columns en tv-optredens. Als iemand verstand heeft van financiën, dan is zij het. Dit boek biedt jou dan ook de ideale handvatten om er een financieel succes van te maken.

8. Haal alles uit uw geld

101 tips over sparen, beleggen, belastingen en successie – Luck van den Borre en Danny Reweghs

Geld is belangrijk, aldus de auteurs. Veel mensen weten echter maar weinig over geld. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat alles met betrekking op geld staat voor saaiheid of ingewikkeld is. Daarom doen ze geen moeite om er kennis over te vergaren. Misschien doe jij dit ook wel te kort. Maar daar kun je met dit boek verandering in brengen.

Dit boek helpt je om meer uit je geld te halen. Het leert je over de basisbeginselen van geld. Je leest over hoe je het beste kan sparen. Wanneer en hoe je het beste kan overgaan tot beleggen. En hoe je met belastingen moet omgaan. Dit boek is een financieel totaalpakket. Een aanrader voor iedereen die misschien niet zo geïnteresseerd was in geld, maar er wel goed mee om wil gaan.

9. The happy financial

In 5 stappen je financiële doelen bereiken – Marjan Heemskerk

In dit boek laat Marjan Heemskerk je zien hoe je ervoor kan zorgen dat je niet voor het geld hoeft te werken, maar dat geld voor jou gaat werken. Heemskerk legt je dit uit aan de hand van een vijfstappen plan.

Zo stelt ze je in staat om je lange termijn doelstellingen vast te stellen. En zo kom je erachter wat je nodig hebt voor een descent leven. Met dit boek is het bijhouden van je financiën niet langer vervelend. Het wordt juist een interessante manier om je doelen te bereiken.

10. Grip op je geld en je leven

Een praktisch stappenplan voor je geldzaken – Iris Brik

Houdt je geld jou in zijn greep? En wil je dit omdraaien door grip op je geld te krijgen? Dan is dit boek jou op het lijf geschreven. Iris Brik helpt je om inzicht te krijgen in je financiën.

Ze helpt je in je keuzes: moet je nu met je geld je hypotheek aflossen, of kun je het beter in je pensioen stoppen? Of kun je beter sparen of het beleggen? Aan de hand van een stappenplan zorgt ze ervoor dat jij zelf de regie houdt over je eigen geldzaken. Het boek staat vol met nuttige tips en handige adviezen. Zonder dat je het bewust in de gaten heb zie jij straks je vermogen groeien.

11. Rich Dad Poor Dad door Robert T. Kiyosaki

Robert Kiyosaki onthult in dit boek wat rijken hun kinderen leren over geld en wat armen en de middenklasse niet doen. Het boek vertelt in een helder verhaal over twee verschillende vaders het nut van investeren. Met ook tips over hoe je geld kunt besparen en het voor je te laten werken in de vorm van beleggen. Een onbetwiste bestseller.

12. The Millionaire Next Door door Thomas J. Stanley en William D. Danko

Dit boek is geweldig voor mensen die net zijn begonnen met het regelen van hun financiën. Eenvoudig en gemakkelijk om te begrijpen leert het je de essentiële concepten en instructies die je moet weten. Het gaat om het bouwen van een gezonde relatie tussen jou en jouw geld en het stellen van doelen. Lees het nu om grip te krijgen op je geld.

13. The Total Money Makeover door Dave Ramsey

Een must read voor jonge mensen die willen gaan investeren en geld willen verdienen. Total Money Makeover praat uitvoerig over het creëren van een strakke begroting door nuttige geldgewoonten te ontwikkelen. Door het te lezen blijf je financieel fit en wie wil dat nou niet.

14. The Money Book for the Young, Fabulous, & Broke door Suze Orman

Dit boek over persoonlijke financiën is geschreven door een financieel expert die zich vooral richt op de huidige generatie die kampt met hoge schulden. Het kaart problemen aan die mensen nu hebben met zware lasten en helpt je om verder te kijken en financieel gezond te worden.

15. Think and grow rich door Napoleon Hill

Een inspirerend boek voor degenen die hun leven naar nieuwe hoogten willen tillen. Ondanks dat dit een oudje is bevat Think and grow rich voor ieder zeer relevante lessen en de auteur benadrukt het belang van planning en budgettering om rijkdom te vergaren.

16. Thinking, fast and slow door Daniel Kahneman

Daniel Kahneman is een Nobelprijswinnaar in de psychologie en richt zich in dit boek gaat op besluitvormingsprocessen. Hij onderscheidt onze menselijke geest in twee systemen waarbij het ene snel maar emotioneel is en het andere traag maar logischer. Beiden beïnvloeden zij ons beslissingsvermogen en het boek leert je hoe je betere keuzes kunt maken.

17. Secrets of the Millionaire Mind door T. Harv Eker

Dit boek van Eker vormt de brug tussen het streven naar succes en het behalen ervan. Het is bedoeld voor echte doeners en onderzoekt hoe je gemakkelijk rijk kunt worden. Leer het door  blauwdrukken te lezen over hoe mensen met hun geld omgaan en de keuzes die ze nemen.

18. The Wealthy Gardener door John Soforic

Geschreven door een financieel onafhankelijke vader voor zijn financieel afhankelijke zoon geeft dit boek je een goed idee van de doelen die je moet nastreven. Het boek gaat over het vergaren van rijkdom door geld snel te verdienen en slim te sparen. Leer zo hoe je het meeste haalt uit je geld.

19. The richest man in Babylon door George S. Clason

Een klassieker als het gaat om persoonlijke financiën waarin de schrijver vertelt over de manieren waarop je persoonlijke rijkdom kunt vergaren. Het is een goede gids die probeert om je financiële problemen aan te pakken waaronder je mogelijk lijdt en die je van het pad van succes en prestatie houden.

20. Psych Yourself door Farnoosh Torabi

Door dit boek te lezen krijg je de mentaliteit en discipline die je nodig hebt om jouw financiële leven op te bouwen. De auteur vertelt over het belang van geld en waarom het moet worden verdiend. En het gaat uitgebreid in op de toepassing van manieren en methoden die tot financieel succes leiden. Praktischer en handig dus een must read.