Dus, je bent een coachpraktijk gestart of je gaat er eentje starten. Wat zijn nou de belangrijke tools die jouw bedrijfsvoering en coaching naar het volgende niveau brengen? Lees verder voor de beste tools om een coachpraktijk te starten.

Dit zijn de essentiële tools voor iedere coachingspraktijk

Laten we direct naar de lijst gaan:

Elektronische leeromgeving voor jouw coachpraktijk

Voor coaches is een elektronische leeromgeving echt een uitkomst. Hierdoor kunnen coaches de waarde van hun coachingstraject verhogen. Waar je normaal gesproken bijvoorbeeld 100 euro per uur zou vragen voor je coaching, kun je nu makkelijk 150 tot 200 euro per uur vragen omdat je cliënten er ook een complete elektronische leeromgeving bij krijgen. Dat is zomaar een van de voordelen die een elektronische leeromgeving met zich meebrengt – naast tijdsbesparing en passieve inkomsten.

Boekhoudpakket voor coaches

Als coach heb je het makkelijk: je hebt weinig kosten, geen inkoopwaarde van de omzet en geen personeel. Daarom kun je jouw administratie prima zelf doen. Gebruik hiervoor een geschikt boekhoudpakket.

Website voor jouw coachpraktijk

Met een website kun je alle kanten op: je kunt er extra zaken op verkopen en je kunt de acquisitie automatiseren.

Webhosting voor jouw coaching-website

Kies je voor WordPress, dan heb je webhosting nodig. De beste hebben we hieronder voor je beoordeeld.

Afrekenpagina

Wil je jouw coachingsproducten via jouw website laten afrekenen? Gebruik dan Plug & Pay om de conversie zo hoog mogelijk te maken.

Funnels

Met funnels automatiseer je jouw acquisitie en nazorg. Je krijgt hierdoor als coach nog meer vrijheid.

Podcast

Podcasting wordt steeds populairder. Als coach is dit een mooie manier om mensen vertrouwd met je te laten maken.

Bijscholing in online marketing

Als coach weet je veel van motivatie – én wellicht motiveer je jezelf om jezelf bij te scholen in online marketing, zodat je jouw coachingspraktijk nog succesvoller maakt.

Handige coachingstools

Onze zoektocht naar de beste coachpraktijk-start met de juiste tools

Het is nogal wat: een coachpraktijk vanaf de grond af opbouwen. Dat heb je nog niet zo één-twee-drie gedaan. Er komt heel wat voorbereiding en voorkennis bij kijken. Maar gelukkig is het niet nodig met je handen in je haren te zitten: je kunt namelijk van veel slimme tools gebruik maken, die speciaal zijn ingericht op gebruiksgemak. (Bijna) iedereen kan er goed mee overweg. Reviewen is ons ding. Trends volgen ook. Als iets nu populair is, is het wel online coaching.

Waarom wij onderzoek deden naar tools voor coachpraktijken

Onderzoeken is ons ding. Wij doen ons onderzoek met name online en focussen ook op het online aanbod van producten en diensten. In dit geval hebben we ons vol op het aanbod voor coachpraktijken gestort. Wist je dat we al heel veel verschillende reviews geschreven hebben – coach gerelateerd, maar ook over heel andere onderwerpen? Wat we belangrijk vinden, is dat we ons goed inlezen en goed de tijd nemen voor we onze conclusies delen.

Kritisch blijven op tools voor coachpraktijk start

Juist omdat het vandaag de dag zo populair is je eigen coachpraktijk te starten, zul je online heel veel verschillende tools vinden die je hierbij gaan helpen. Althans, dat beloven we. We hebben met eigen ogen gezien dat veel van die tools erg prettig werken en van hoog niveau zijn. Toch zijn we zeker ook tools tegengekomen die ons flink teleurgesteld hebben. Vandaar dat we dit volledige artikel geschreven hebben, zodat jij je keuze weloverwogen kunt maken.

Dit zullen de coachpraktijk tools je beloven

Coachpraktijk tools richten zich met name op gebruiksgemak. Dit is dan ook de belofte die je het vaakst voorbij zult komen. De tools beloven je dat het online opzetten en onderhouden van je coaching praktijk een fluitje van een cent zal worden. Ook geven de tools natuurlijk aan spotgoedkoop te zijn. Toch zijn ze dat lang niet allemaal. Ook heb je echt niet alles even hard nodig. Ons advies: focus niet op het verkooppraatje, maar lees reviews van de coaching tool.

Onze criteria voor het onderzoeken van coachpraktijk tools

Dit is waar een goede coachpraktijk tool wat ons betreft aan moet voldoen:

  • Een goede coachpraktijk tool is een tool die gratis is of tegen een laag tarief te gebruiken is
  • Een goede tool kent geen verborgen kosten
  • Maar ook geen verborgen (nadelige) voorwaarden
  • Daarnaast moet de tool gemakkelijk zijn in gebruik
  • De tool moet door een betrouwbare partij zijn uitgegeven
  • De tool moet je de mogelijkheid geven je coaching praktijk uniek te maken – van je concurrenten te onderscheiden.

Onze onderzoeksdata voor coachpraktijk tools

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk coachpraktijk tools in dit artikel op te nemen waar we persoonlijk ervaring hebben. Helaas is het al even geleden dat we in die tak van sport actief waren. Daarom hebben we ons ter compensatie uitgebreid ingelezen en de van elke dienst en aanbieder de voorwaarden uitgebreid doorgespit. Daarnaast hebben we over de dienst gelezen op onafhankelijke vergelijkingssites waar gebruikers hun oordeel hebben achtergelaten.

NOBCO is een goede extra bron: Beroepsorganisatie voor coaches

Wil je een coaching praktijk van niveau oprichten, dan is het zeker het overwegen waard je in te schrijven bij NOBCO – de grootste Nederlandse beroepsorganisatie op het gebied van professionele coaches. Op het platform zijn inmiddels ruim 2000 coaches actief, die aan een strenge gedragscode onderworpen zijn. wist je dat NOBCO het Europees kwaliteitskeurmerk EIA heeft. Ook bezit NOBCO een EQA-keurmerk voor het geven van coachopleidingen.

https://www.nobco.nl/

Jouw coachpraktijk vervolgstap

Ben je warm geworden voor de mogelijkheden van het oprichten van je eigen coachpraktijk? Dat is niet zo gek: je kunt heel wat kanten op. Er staan online heel wat goede tools die het oprichten van een eigen praktijk stukken eenvoudiger hebben gemaakt ten opzichte van enkele jaren geleden. In dit artikel hebben we de beste coaching tools met je gedeeld. We nodigen je nu uit de tools te kiezen die het beste bij jou aansluit. We hebben vertrouwen in je.

Op jouw succes!